Η αειφορία της θήρας του τρυγονιού στη χώρα μας αποδεικνύεται από νέα επιστημονική έρευνα


11/05/2022

Δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο διεθνές περιοδικό υψηλής απήχησης Animals επιστημονική έρευνα στην οποία αποδεικνύεται η αειφορία του κυνηγίου του τρυγονιού στην Ελλάδα. Στην έρευνα συμμετείχαν καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων αποδεικνύεται ότι η πληθυσμιακή τάση του τρυγονιού στη χώρα μας τα τελευταία 16 χρόνια παραμένει σταθερή, ενώ ο δείκτης αειφορίας του κυνηγίου παρουσιάζει μικρή αύξηση.

Η έρευνα στηρίζεται σε δεδομένα χρονοσειρών που αντλήθηκαν από το πρόγραμμα Άρτεμις στο οποίο καταγράφεται η ετήσια κυνηγετική δραστηριότητα των κυνηγών με βάση το συμπληρωμένο από αυτούς ερωτηματολόγιο. Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα συνεχούς συμπλήρωσής του από όλους τους κυνηγούς μας.
Τα συμπεράσματα της έρευνας θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στις συζητήσεις που γίνονται διεθνώς για τη θήρα του τρυγονιού, καθώς και για την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης θήρας.

Μπορείτε να διαβάσετε τη ολόκληρη μελέτη στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.mdpi.com/2076-2615/12/3/368/htm

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ