Αλέξης Τσίπρας – Θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση η απαγόρευση για το Κυνήγι και το Ψάρεμα


21/01/2021

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών ομοσπονδιών – «Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε ‘κατά μόνας’»
Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο και το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους εκπροσώπους των κυνηγών ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να συνομιλήσουν καθώς θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας μας και τις ομοσπονδίες τους και φυσικά και τους ψαράδες: «Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα. Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, απαραίτητων για να αντιμετωπίσουμε την Πανδημία καθώς προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή», επεσήμανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Και σε αυτή την περίπτωση όμως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης το θέατρο του παραλόγου. Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα, σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε «κατά μόνας»!».

Συμπλήρωσε τέλος ότι προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων ανάμεσα τους και οι 270 της θηροφυλακής η οποία έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας πανίδας και των καταφυγίων. Το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Θέμα το οποίο οφείλει να επιλύσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κυνηγών ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ώριμη και υπεύθυνη, όπως είπαν, στάση του, επέκριναν την κυβέρνηση για τις αμφιταλαντεύσεις της και την χαρακτήρισαν “εχθρό των κυνηγών” καθώς αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στο κυνήγι.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχε και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.

Πηγή: syriza.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ