Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα γραφεία της ΚΣΕ


22/01/2021

Στο πλαίσιο των επαφών που συνεχίζει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε χθες στα γραφεία της με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους του ΚΚΕ, κ.κ. Θανάση Παφίλη και Νίκο Καραθανασόπουλο.
Εκτός από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, κ. Γ. Αραμπατζή, στη συνάντηση με τους βουλευτές του ΚΚΕ συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Κρήτης και Δωδεκανήσου.
Αντικείμενο της συνάντησης και της ενημέρωσης που έγινε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ήταν η αδικαιολόγητη επιμονή της κυβέρνησης να συνεχίζει τον περιορισμό μετακίνησης των κυνηγών, παρά την αντίθετη εισήγηση της ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά και τα ισχύοντα σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Οι κ.κ. Παφίλης και Καραθανασόπουλος, υπήρξαν και πάλι συνεπείς με τη θέση που είχε εκφράσει το ΚΚΕ από τις 6 Νοεμβρίου, όταν με παρέμβαση του είχε ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς μία άλλη διαχείριση και περισσότερες διευκολύνσεις στην άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Το ΚΚΕ επανέλαβε στους εκπροσώπους της ΚΣΕ ότι, θεωρεί ακατανόητη την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας και του ψαρέματος, ιδίως από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, δεν μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Οι δύο βουλευτές τόνισαν ότι το κόμμα τους, θα ζητήσει εκ νέου από την κυβέρνηση την άρση αυτής της ιδιότυπης απαγόρευσης κυνηγίου, με την τήρηση όλων των επιστημονικών πρωτοκόλλων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ