Νέο ΟΧΙ Χαρδαλιά στους εκλεγμένους βουλευτές, για το κυνήγι και το ψάρεμα


13/11/2020

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το αίτημα να επιτραπεί, αυτή τη στιγμή, η μετακίνηση σε 170 χιλιάδες κυνηγούς και ψαράδες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρολγου ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν οι δύο συγκεκριμένες δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα λέγοντας.

«Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο.
Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».
Χαρδαλιάς: Να αντιληφθούν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν την συγκυρία κατά την οποία η χώρα μετρά 22.116 ενεργά κρούσματα και 25.247 στενές επαφές κρουσμάτων απομονωμένες στα σπίτια τους. Υποστήριξε μάλιστα ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη , εκεί ακριβώς όπου υπάρχει τεράστια έξαρση της πανδημίας με δείκτες ρεκόρ. «Το 60% των θετικών είναι εκεί. Και ζητούν να αλλάξει απόφαση η επιτροπή επιδημιολόγων , η οποία ομόφωνα απέρριψε το αίτημα. Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα.
Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου αντέστρεψε τα πυρά καταθέτοντας παρόμοια ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα με τον κ. Χαρδαλιά πάντως να επιμένει ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε κυνηγό να τον ελέγχει. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι αντίστοιχη ερώτηση έχει κατατεθεί και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ