Στις ανακοινώσεις Πέτσα αύριο το πρωί η τύχη του κυνηγίου μετά από νέα παρέμβασης της ΚΣΕ


10/12/2020

Την επανεξέταση της άρσης απαγόρευσης για τη θήρα ζήτησε με επείγον έγγραφο της προς τον Υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Χ. Πέτσα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Με την νέα παρέμβαση της η ΚΣΕ ζητάει για πολλοστή φορά να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για τη θήρα, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανονισμούς.
Με την νέα παρέμβαση της η ΚΣΕ ζητάει:
Ν ανασταλεί η απαγόρευση μετακίνησης για τη θήρα με εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και περιορισμών:

1. Στους κυνηγούς να επιτραπεί η μετακίνηση για άσκηση θήρας αποκλειστικά και μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα που είναι μόνιμοι κάτοικοι, με την επίδειξη της άδειας θήρας που αποτελεί δημόσιο έγγραφο.

2. Η οποιαδήποτε συγκέντρωση των κυνηγών στην ύπαιθρο δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, τα όποια υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας προσώπου και θα διατηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

3. Κατά τη μετακίνηση από και προς τον χώρο κυνηγιού, στα αυτοκίνητα δεν θα επιβαίνουν περισσότερα από 2 άτομα τα οποία υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας.

Για το κυνήγι των αγριόχοιρων, που είναι η μοναδική κατά τον νόμο κυνηγετική δραστηριότητα που ασκείται ομαδικά προτείνετε:

1. Ο αριθμός των κυνηγών αγριόχοιρων που αποτελούν την ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 άτομα.

2. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στην μεταφορά και εκδορά του θηρευμένου αγριόχοιρου δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς και εκδοράς του.

Η ΚΣΕ επισημένει πως αν και εφόσον οι προτάσεις της υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, στον έλεγχο και στην τήρηση των κανονισμών θα συμβάλει και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η οποία πέρα από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί με επιτυχία να επωμιστεί και τον έλεγχο τις ορθής μετακίνησης των κυνηγών.
Αντίστοιχη ενημέρωση έχει λάβει και η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων από την ΚΣΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ