Έντονη διαμαρτυρία και από τον Κ.Σ. Εορδαίας


11/11/2020

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας ενημερώνει τα μέλη του, ότι έχει αποστείλει στους Βουλευτές, στους Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, επιστολή διαμαρτυρίας που αφορά τον αποκλεισμό των κυνηγών στο να ασκήσουν μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια του νόμου και ως ορίζουν τα περιοριστικά μέτρα, την άσκηση της θήρας, ζητώντας τους να πάρουν θέση, ώστε να συμπεριληφθεί η εξάσκηση της, στις μετακινήσεις για την άθληση.
Σας παραθέτουμε τη σχετική επιστολή προς γνώση
Προς: 1. Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης
2. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
3. Δημάρχους Π.Ε. Κοζάνης
Διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας για την μη εξαίρεση στη μετακίνηση των Κυνηγών με σκοπό την άθληση-εξάσκηση στη θήρα κατά την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων (lockdown)
Αξιότιμε κ.κ.,
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας εκπροσωπώντας τους εξακόσιους (600) και πλέον κυνηγούς- μέλη του, αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί στους Πολιτικούς και Θεσμικούς Παράγοντες της Π.Ε. Κοζάνης ώστε να ενημερώσει και ταυτόχρονα να εκφράσει τα παράπονά του, σχετικά με την άδικη απόφαση περί απαγόρευσης των μετακινήσεων των κυνηγών με σκοπό την άθληση-εξάσκηση στη θήρα κατά την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid-19.
Η θήρα είναι μια δραστηριότητα που ασκείτε ως άθλημα στα πλαίσια αυστηρών κανόνων που θέτει η Πολιτεία. Σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1) «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν….». Αυτό σημαίνει ότι, τώρα που όλη η χώρα έχει ενταχθεί στο επίπεδο 1 του «Συναγερμού», αλλά η δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους επιτρέπεται, συνάγεται ότι το κυνήγι ως άθληση μπορεί να επιτρέπεται με την αποστολή του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους άλλους πολίτες όλων των κατηγοριών.
Οι κυνηγοί έναντι του κράτους για να ασκήσουν αυτή την αθλητική τους δραστηριότητα έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα, τα οποία με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας καταπατούνται αδίκως.
Επισημαίνουμε ότι την ίδια άποψη και στο ίδιο πλαίσιο κινούνται σύσσωμα όλα τα Κυνηγετικά Σωματεία στη Χώρα, ζητώντας την τροποποίηση ή την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου στην οποία να συμπεριλαμβάνεται και, η με περιοριστικούς όρους μετακίνηση για την άθληση-εξάσκηση των κυνηγών, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας της κατοικίας τους, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για όλους τους πολίτες της Χώρας.
Σας κοινοποιούμε την επιστολή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ταγαρά, σχετικά με τo αίτημα παρέμβασής του για οριστική διευθέτηση του ζητήματος μετακίνησης των κυνηγών εντός της Περιφερειακής Ενότητας της κατοικίας τους.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για ενίσχυση του συγκεκριμένου αιτήματος μας, πάντα υπό το αυστηρό πλαίσιο των επιμέρους μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας (καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, διατήρηση κοινωνικής απόστασης κ.α.).
Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κοσμίδης Βασίλειος Λιούρης Βασίλειος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ