Γ ΚΟΠ – Συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία σε Κορινθία και Αργολίδα


30/08/2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία σε Κορινθία και Αργολίδα”
Κατά την τελευταία εβδομάδα του μηνός Αυγούστου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Νομών Κορινθίας και Αργολίδας προέβησαν στην σύλληψη δύο ατόμων οι οποίοι επιδίδονταν σε παράνομο νυχτερινό κυνήγι. Για τα συγκεκριμένα άτομα υπήρχαν καταγγελίες ότι ήταν συστηματικοί νυχτερινοί λαθροθήρες αλλά έως πρότινος είχαν καταφέρει να σταθούν τυχεροί.
Η πρώτη σύλληψη έγινε το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2022 στο περιοχή Σελκίου του Δ.Δ. Περαχώρας, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Κορίνθου και Λουτρακίου εντόπισαν όχημα το οποίο εκινείτο ύποπτα και το σταμάτησαν. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι επέβαινε σε αυτό ένα άτομο που είχε στην θέση του συνοδηγού καραμπίνα με προσαρμοσμένο πάνω της προβολέα, γεμάτη, έτοιμη προς χρήση καθώς και φορητό προβολέα.
Η δεύτερη σύλληψη έγινε το βράδυ της 29ης Αυγούστου 2022 στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου Αλέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου, Λυγουριού, Κιάτου και Νεμέας αντιλήφθηκαν ένα όχημα του οποίου ο οδηγός κατέβαινε κατά διαστήματα και έκανε χρήση φορητού προβολέα, ψάχνοντας την περιοχή για θηράματα. Στην συνέχεια κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα αυτό και στην έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του είχε εντός του οχήματος γεμάτη καραμπίνα, έτοιμη προς χρήση καθώς και φορητό προβολέα.
Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατασχέσεις οχημάτων, όπλων, φυσιγγίων, προβολέων κ.τ.λ.) και υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις στα οικεία Δασαρχεία, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
.
Το Δ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ