Συνάντηση ΚΣΕ με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για το νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς


30/03/2021

Το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για την οριστική διαμόρφωση του και την κατάθεση του στη Βουλή.

Εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. οι κκ. Γ. Αραμπατζής, Η. Γιανναράς και Ν. Σταθόπουλος, εξέφρασαν στον Υπουργό τις ισχυρές ενστάσεις του κόσμου των κυνηγών για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της στείρωσης για τους δεσποζόμενους σκύλους (καθαρόαιμους και ημίαιμους), τους δρακόντειους περιορισμούς στην ερασιτεχνική εκτροφή, και την επιχειρούμενη απαγόρευση μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων με τα ειδικά box στο πίσω μέρος του οχήματος.

Στη συζήτηση που διήρκεσε για ικανή ώρα και επεκτάθηκε στα πιο ευαίσθητα σημεία του σχεδίου νόμου, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε την Κ.Σ.Ε. ότι θα μελετήσει διεξοδικά όλες τις ενστάσεις της, ενώ ζήτησε αυτές να υποβληθούν με εκτενές γραπτό υπόμνημα, πράγμα που η Συνομοσπονδία θα κάνει για κάθε άρθρο εντός του προσεχούς 48ώρου.

Μετά τη συνάντηση, η Κ.Σ.Ε. θέλει να ελπίζει ότι το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει πιο ενημερωμένα και ρεαλιστικά την πραγματικότητα και τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών και των ζώων τους, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε όταν άρχισε να συντάσσεται το νομοσχέδιο, ερήμην των Κυνηγετικών Οργανώσεων και άλλων αντιπροσωπευτικών φορέων της ευρύτερης κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ