“Βόλτα” διαμαρτυρίας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πατρών και τους Ερασιτέχνες Αλιείς Ρίου


30/01/2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου και των Ερασιτεχνών Αλιέων Ρίου Ακταίου ενώ την Δευτέρα είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
Οι πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Φώτης Καρβέλης και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ρίου – Ακταίου Κώστας Μουρελάτος επισκέφθηκαν τον κ. Πελετίδη στο Δημαρχείο και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την απαγόρευση της άσκησης θήρας λόγω της πανδημίας του COVID-19.

«Από την αρχή αυτής της περιπέτειας όλοι οι κυνηγοί σταθήκαμε αλληλέγγυοι και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τον νέο αυτό ιό με τις λιγότερες απώλειες. Όμως το τελευταίο διάστημα ο κυνηγετικός κόσμος έχει υποστεί έναν συνεχή και σκληρό διωγμό, χωρίς καμία λογική αιτιολόγηση. Από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έχει απαγορευτεί η κυνηγετική δραστηριότητα έως και σήμερα, με διάλειμμα μόνο μιας εβδομάδας την περίοδο των Χριστουγέννων. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας τόσο σε βουλευτές του Νομού μας όσο και σε επιδημιολόγους, κανένας δεν μας έδωσε απάντηση στο ερώτημα: πώς μεταδίδουν οι κυνηγοί τον ιό;», ανέφερε ο κ. Καρβέλης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, ζητώντας του να στηρίζει το αίτημά τους.

Τόνισαν πως οι κυνηγοί ασκούν τη θήρα στην ύπαιθρο και φεύγουν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου παρατηρείται συνωστισμός, συμβάλλοντας στην μη διάδοση του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ