Μήνυση και κατασχέσεις για νυχτερινή λαθροθηρία


18/02/2020

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Πατρών και Κάτω Αχαίας εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Ριόλου του Δήμου Δυτικής Αχαίας.
Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι επιδίδονταν συστηματικά σε νυχτερινή λαθροθηρία λαγού με δίκυκλο. Οι θηροφύλακες είχαν παρακολουθήσει αρκετές φορές την περιοχή και όντως είχαν διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο δίκυκλο εκινείτο ύποπτα κάποια βράδια. Όμως, λόγω της ευελιξίας και του πλεονεκτήματος που έχει ένα δίτροχο έναντι ενός τζιπ, περίμεναν τον κατάλληλο χρόνο για μπορέσουν να το σταματήσουν.


Το βράδυ λοιπόν της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020 και περί ώρα 10.00, αντιλήφθηκαν και πάλι το δίκυκλο αυτό στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να φωτίζει με προβολέα μεγάλης ισχύος τα παρακείμενα χωράφια. Άμεσα οι θηροφύλακες κινήθηκαν προς το μέρος τους και κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν. Διαπίστωσαν ότι ο συνεπιβάτης κρατούσε στα χέρια του τον προβολέα και κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη με τέσσερα φυσίγγια και έτοιμη προς χρήση. Θα πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο συγκεκριμένος (ο συνεπιβάτης δηλαδή), δεν έχει εκδώσει ποτέ του άδεια κυνηγίου!!!
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας (δίκυκλο, κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, προβολέας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ