Ο Κ.Σ. Ελασσόνας αναστέλλει τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων


08/12/2020

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας αναστέλει τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1και άλλα μολυσματικά νοσήματα.
Με την κίνηση αυτή, η οποία αποτελεί ελάχιστη αντίδραση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας στην ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας, που προέκυψε με την αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, αντίθετα με το ελεύθερο που ισχύει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ατομικά αθλήματα: πεζοπορία, ορειβασία, σκοποβολή, ποδηλασία, μηχανές βουνού και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Ζητούμε ισονομία και δικαίωση με την άμεση άρση της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας στις μετακινήσεις εντός του κάθε νομού. Έτσι ισότιμα, θα μπορούμε και εμείς, να βιώνουμε ψυχικά και σωματικά την φύση και το περιβάλλον αποκτώντας την ηρεμία που χρειαζόμαστε, σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο της πανδημίας, ασκώντας με κανόνες την αγαπημένη μας δραστηριότητα. Ολοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στο ελεύθερο κυνήγι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ