ΚΟΜΑΘ – Τεράστια ερωτηματικά κατόπιν ανακοίνωσης κ. Χαρδαλιά για θήρα αγριόχοιρου στη Θράκη


23/01/2021

Ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

Τεράστια ερωτηματικά κατόπιν ανακοίνωσης κ. Χαρδαλιά για θήρα αγριόχοιρου στη Θράκη

Με μεγάλη δυσαρέσκεια ακούσαμε την αδικαιολόγητη συνέχιση της απαγόρευσης θήρας για τα θηράματα για τα οποία ισχύει ακόμα η υπάρχουσα Ρυθμιστική Θήρας. Δήλωση που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αντικυνηγετική στάση της Κυβέρνησης.

Επιπλέον όμως ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται η θήρα αγριόχοιρου εντός του κάθε νομού της Θράκης, μια διατύπωση που έχει πολλά νομικά και διοικητικά κενά. Φαίνεται ως μια βιαστική διατύπωση (δε λέμε απόφαση μέχρι να γίνει αρμοδίως η απαραίτητη δημοσίευση κάποιας νομικής πράξης στο ΦΕΚ), που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώσει και κυρώσεις κατά των κυνηγών, από τους οποίους ζητά να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης.

Για το λόγο αυτό η ΚΟΜΑΘ θα αναμένει να διαβάσει την ακριβή διατύπωση στο σχετικό ΦΕΚ (αν γίνει αυτό) και μετά θα τοποθετηθεί αναλυτικά, καθώς έχει πλήρη και τεκμηριωμένη άποψη για το ζήτημα.

Επίσης και η Κυνηγετικη Συνομοσπονδία Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση για τις θέσεις του κ. Χαρδαλιά
που αναλυτικά τα αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για …γέλια και για κλάματα οι εξαγγελίες για το κυνήγι!

Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι, θα ήταν… μόνο για γέλια!
Με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν.
Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από χθες 20 Ιανουαρίου;

– Πώς λοιπόν επιτρέπει προφορικά και δια της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;

– Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Χαρδαλιά να επιμηκύνει κατά πως θέλει και όπου θέλει την περίοδο κυνηγίου ενός συγκεκριμένου θηραματικού είδους, χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει τροποποιήσει ή εκδώσει σχετική ρυθμιστική διάταξη;

– Από πού αντλεί η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να εξαγγέλλει διοικητικές ποινές αφαίρεσης των αδειών θήρας, για αδικήματα που ούτε καν περιέρχονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του κυνηγίου;

Όσον αφορά στο κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η Κ.Σ.Ε. και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

Τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ