Απάντηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου για το θέμα της στείρωσης των σκύλων


24/06/2020

Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου ΚΟΚ & ΔΑΖ
Σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητα στον ημερήσιο τύπο η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου ΚΟΚ & ΔΑΖ, ανακοινώνει ότι είχε πληροφορηθεί για το δημοσίευμα και επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αντώνη Κακκούλη όπου και αυτός με τη σειρά του επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Κάση και λάβαμε επίσημη διαβεβαίωση πως το δημοσίευμα δεν ισχύει.

Επικοινωνία Κ.Ε.Κ.Κ ( Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών ) με Επιτροπή Περιβάλλοντος –Ανυπόστατο το δημοσίευμα
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από την κοινότητα των κυνηγών για την δημοσίευση της εφημερίδας Πολίτης 22/6 με θέμα κυνηγετική άδεια μόνο με στείρωση σκύλου το Κίνημα μας επικοινώνησε με βουλευτές και τον πρόεδρο της επιτροπής Περιβάλλοντος.
Τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής όσο και μέλη της , μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έχει πάει προς συζήτηση τέτοιο θέμα.
Η δημοσίευση είναι εντελώς άστοχη και καλούμε την εφημερίδα Πολίτης να ανακαλέσει και να απολογηθεί στον κυνηγόκοσμο για την αναστάτωση την οποία έχει προκαλέσει.
Τονίσαμε στους βουλευτές της επιτροπής ότι ως κυνηγοί ένα τέτοιο θέμα αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση ως αναφορά τους πιστούς μας συντρόφους.
Τέλος ενημερώνουμε όλους τους φίλους κυνηγούς ότι θα δηλώσουμε βροντερά το παρών μας όπου κριθεί αναγκαίο για το καλό αυτού του υπέροχου αθλήματος και η στήριξη όλων μας πλέον σε αυτό τον δύσκολο αγώνα είναι από όλους απαραίτητη.

Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και αναμένουμε τις εξελίξεις, γιατί το ίδιο θέμα σε Ελλάδα και Κύπρο με διαφορά μικρού διαστήματος μονό τυχαίο δεν είναι και σίγουρα η ” ανάδειξη ” του θέματος των δεσποζόμενων ζώων από αρκετές φιλοζωικές οργανώσεις και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα έχει συνέχεια…
Το σημαντικό είναι πως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, έδειξαν αντανακλαστικά και φρέναραν έγκαιρα τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ