Σύλληψη για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού


22/10/2019

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες στην Π.Ε. Ρεθύμνου ήταν δέκτες καταγγελιών που αφορούσαν σ’ ένα άτομο το οποίο κυνηγάει λαγούς τις νυχτερινές ώρες (πριν τα ξημερώματα) κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Μετά, τη νυχτερινή θήρα, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέχιζε να κυνηγά στη διάρκεια της μέρας κανονικά, προφανώς για να εμφανίζει τα σκοτωμένα θηράματα της παράνομης νυχτερινής δραστηριότητάς του ως νόμιμα.

Οι θηροφύλακες επί πολλές μέρες παρακολουθούσαν την περιοχή Κέντας στο χωριό Αχτούντα, Δήμου Αγ. Βασιλείου, που τους είχε υποδειχθεί από τις καταγγελίες και κατάφεραν τελικά να διαπιστώσουν την παράνομη δραστηριότητα.
Με τη συνδρομή ανδρών της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου λίγη ώρα πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, κατάφεραν να του στήσουν ενέδρα.

Στην πρώτη προσπάθεια να τον σταματήσουν για έλεγχο, αυτός επιτάχυνε το αυτοκίνητό του και με επικίνδυνους ελιγμούς, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ενός θηροφύλακα και ενός ανδρός της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου, κατάφερε αρχικά να ξεφύγει. Όμως, 70 μέτρα παραπάνω υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο με δασοφύλακες που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στη διαδρομή αυτών των 70 μέτρων το άτομο αυτό πέταξε το σκοτωμένο λαγό από το παράθυρο του συνοδηγού, αλλά οι άντρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου κατάφεραν να τον περισυλλέξουν.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν μια καραμπίνα εκτός θήκης, 71 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 2 φακοί.

Το άτομο αυτό συνελήφθη και κατασχέθηκαν ο σκοτωμένος λαγός, το αυτοκίνητο και τα λοιπά μέσα της παράνομης θήρευσης και υποβλήθηκε μήνυση στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ