Επιστολή στον πρωθυπουργό από το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων


10/11/2020

Επιστολή στον πρωθυπουργό από το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων ζητώντας την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τη θήρα.
Η αναφέρει η επιστολή…
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων ως το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των ελλήνων θηροφυλάκων, των υπαλλήλων που είναι ταγμένοι και ορκισμένοι από την Πολιτεία στην υπηρεσία ελέγχου της κυνηγετικής δραστηριότητας αλλά και στην προστασία της άγριας ζωής, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί στο θέμα που ανέκυψε σχετικά με τα απαγορευτικά μέτρα λόγω της πανδημίας και την εμπόδιση των κυνηγών στην άσκηση της θήρας.
Είμαστε σε θέση να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επανεξέταση της απόφασης που θεωρεί ότι η παρουσία των κυνηγών στην ύπαιθρο δε συνάδει με την προστασία της δημόσιας υγείας και για αυτό το λόγο πρέπει να ανασταλεί, είναι η μόνη δίκαιη αντιμετώπιση της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στον κυνηγετικό κόσμο.
Η κυνηγετική δραστηριότητα αποτελεί ίσως από τις περισσότερο ελεγχόμενες δραστηριότητες υπαίθρου και από αυτές που τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ικανοποιούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις στα ζητήματα της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Τέτοια είναι:
Η αναγκαστική τήρηση αποστάσεων μεταξύ των ατόμων που την ασκούν.
Η υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων από κατοικημένες περιοχές και μεμονωμένες οικίες.
Η συνεχής αυστηρή επίβλεψη από ελεγκτικά όργανα με δημόσια εξουσία.
Η ύπαρξη εποπτευόμενων από το κράτος συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν τους κυνηγούς και τα οποία συνεργάζονται θεσμικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες κάτι που διασφαλίζει πως άμεσα και γρήγορα είναι δυνατό να διαχυθεί κάθε πληροφορία και οδηγία στα μέλη – κυνηγούς.
Δε νομίζουμε ότι υπάρχει άλλη δραστηριότητα υπαίθρου που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία.
Το Σωματείο μας με αίσθημα ευθύνης, σας ζητά την επανεξέταση του περιοριστικού μέτρου στην άσκηση της θήρας και θέλει να σας διαβεβαιώσει ότι όλοι οι θηροφύλακες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον έλεγχο όλων των προϋποθέσεων που τυχόν θα τεθούν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Πρόεδρος
Τριανταφυλλίδης Γιώργος

Ο Γ.Γραμματέας
Ρετζέπης Ιωάννης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ