Με επιτυχία και ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το κυνήγι ολοκληρώθηκε η Γ.Σ της Δ΄ΚΟΣΕ


20/07/2020

Mε επιτυχία και σημαντική προσέλευση των εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων της Στερεάς Ελλάδος, ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική συνέλευση της Δ’ ΚΟΣΕ, στην στην αίθουσα του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών.
Εκτός του απολογισμού του έργου της Ομοσπονδίας από τον πρόεδρο της Δ΄ΚΟΣΕ κ. Νίκου Σταθόπουλου, οι πρόεδροι των συλλόγων είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε διάφορα κυνηγετικά θέματα τοπικού χαρακτήρα που απασχολούν τις επιμέρους περιοχές, αλλά και να ενημερωθούν για τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το τρυγόνι, οι εξελίξεις με το νέο καθεστώς στις ζώνες Natura και στις ενέργειες των Κ.Ο ώστε να μην περιοριστεί η κυνηγετική δραστηριότητα, η πανώλη των χοίρων και η συνδρομή των κυνηγετικών οργανώσεων με συνεργεία δίωξης, η νέα παραγραφή πολλών αδικημάτων θήρας, λόγω φόρτου των Ελληνικών δικαστηρίων, αλλά και η επερχόμενη έκδοση ηλεκτρονικής άδειας ήταν τα πλέον σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τόσο από τον πρόεδρο της Δ΄ΚΟΣΕ κ. Νίκο Σταθόπουλο όσο και από τον πρόεδρο της ΚΣΕ Κ. Γιώργο Αραμπατζή, που παρευρέθηκε στη Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της συνέλευσης ότι πλέον η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, όπου έχει σημαντική συμμετοχή, διαθέτει τη δική της πανελλαδική συχνότητα στα VHF, δίνοντας ακόμα ένα εργαλείο στα χέρια της θηροφυλακής στον αγώνα για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.
Εξίσου σημαντική ήταν και η αναφορά στις κινήσεις και επαφές των Κυνηγετικών Οργανώσεων με πολίτικους φορείς, αλλά και οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από πλευράς πολίτικης ηγεσίας, πως η κυνηγετική δραστηριότητα δεν θα πληγεί από τα μέτρα για την πανδημία του COVID 19, όπως άλλωστε έγινε και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και κατά την διάρκεια των κρίσιμων προηγούμενων μηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ