Διαγωνισμός Κυνηγετικής Φωτογραφίας από τη Δ΄ΚΟΣΕ


31/10/2019

Έναν διαγωνισμό κυνηγετικής φωτογραφίας, που θα αντικατοπτρίζει την κουλτούρα, τις αξίες, την αισθητική και τον πολιτισμό της κοινωνίας των κυνηγών, ξεκινάει από σήμερα 31-10-2019, η Δ΄ΚΟΣΕ.
Επί τη ευκαιρία έναρξης του διαγωνισμού που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την ευθύνη της, η Δ΄ΚΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να τονίσει τόσο προς τους συμμετέχοντες, όσο και προς όλους τους κυνηγούς γενικότερα, ότι:
Όταν μία φωτογραφία αναρτάται στο διαδίκτυο ή στο facebook, παύει να αποτελεί μόνο μία ιδιωτική μας στιγμή. Γίνεται δημόσιο «κτήμα» και με τον τρόπο της αποτελεί δημόσια παρέμβαση, είτε το συνειδητοποιεί ο χρήστης είτε όχι.
Φυσικά, οι κυνηγοί δεν θα πρέπει να αισθάνονται «ενοχικά» όταν δημοσιεύουν ή κοινοποιούν στους φίλους τους το αποτέλεσμα των κόπων τους ή την κάρπωση τους, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι φωτογραφίες τους σέβονται τις κείμενες διατάξεις και την κυνηγετική ηθική.
Ωστόσο, το κυνήγι αποτελείται από δισεκατομμύρια εικόνες και συναισθήματα. Και η φωτογραφία είναι πραγματικά όμορφη, αν καταφέρνει να αποτυπώνει κάποια από αυτές τις εικόνες, ή κάτι απειροελάχιστο από αυτά τα συναισθήματα.
Το κυνήγι είναι μία προσωπική υπόθεση, ένα εσωτερικό κάλεσμα. Και ο καλός κυνηγός είναι, συνήθως, και μετρημένος άνθρωπος!
Ξέρει πότε να σταματά, ξέρει πόσα θα δείξει και δεν έχει ανάγκη την επιβεβαίωση των άλλων. Όπως ξέρει και για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν οι αισθήσεις, όταν όλοι οι άλλοι το έχουν ξεχάσει.
Συχνά αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες που βγάζει για να έχει να θυμάται, ή για να μοιραστεί με τους γύρω του…
Είτε θα συμμετάσχετε στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Δ΄ΚΟΣΕ είτε όχι, αν ποτέ νιώσετε την ανάγκη να βγάλτε φωτογραφία στο τέλος του κυνηγιού, σεβαστείτε το θήραμα που καταφέρατε να «νικήσετε».
Ναι, είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός να δείξει την νόμιμη κάρπωση μίας εξόρμησης, αλλά να θυμάστε ότι οι δημόσιες φωτογραφίες παράγουν μηνύματα και προς όλη την υπόλοιπη κοινωνία, κυνηγούς και μη…
Φωτογραφία για πολλά like μπορεί να είναι… και ένα μόνο ορτύκι, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας ενός νησιού, ή το γκρίζο των ακτογραμμών της Μάνης.
Πέντε τσίχλες κρεμασμένες σε μια ελιά, η φέρμα ενός σκύλου, ένας κυνηγός με φόντο το χάραμα ή δύο μπεκάτσες ακουμπισμένες σε ένα πεσμένο δέντρο του δάσους, αρκούν για να βγει μία φωτογραφία που θα… «ταξιδέψει» όποιον την κοιτάξει.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κυνηγοί που έχουν ανανεώσει την κυνηγετική τους άδεια για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020 σε αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Κυνηγετικό Σύλλογο.
• Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλετε μέχρι και τις 20-3-2020 τις φωτογραφίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dkosecontest@gmail.com.
• Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αποστείλει συνολικά μέχρι 5 φωτογραφίες σε ένα μόνο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εντός του email που θα αποστείλετε θα πρέπει να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το κινητό σας τηλέφωνο και τον κυνηγετικό σύλλογο που ανήκετε, ενώ στο θέμα του email θα αναγράφεται «κυνηγετικές φωτογραφίες».
• Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια ιταλική καραμπίνα Franchi affinity, προσφορά της εταιρίας Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ.
Στους τρεις επόμενους νικητές θα απονεμηθούν δωρεάν αντίστοιχες κυνηγετικές άδειες για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στον κυνηγετικό τύπο, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς από τη Δ’ ΚΟΣΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ