Αίτημα άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης των κυνηγών από τη Γ ΚΟΠ


09/11/2020

Δευτέρα 09 Νοέ 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων εκπροσωπώντας τους 30.000 κυνηγούς μέλη της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αβάσιμη και ως εκ τούτου άδικη απόφαση της πολιτείας απαγόρευσης της μετακίνησης για κυνήγι με την οποία αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Είναι σαφές ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την μετάδοση του ιού Covid-19 καθώς η μόνη επαφή που έχει ο κυνηγός κατά την θήρα είναι η φύση και ο κυνηγετικός του σκύλος. Ωστόσο, η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας από όλους μας είναι δεδομένο ότι τηρούνται όπως ισχύει και για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας και ο κυνηγός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής ευθύνης της συνεχίζει να δηλώνει δυναμικά την αντίθεσή της στην αδικαιολόγητη αυτή απόφαση και να ενημερώνει όλους τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες με σκοπό να επιτραπεί άμεσα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των κυνηγών, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες που τηρούν τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θεωρούμε δε ότι ενόψει του Υπουργικού Συμβουλίου θα εισακουστούν οι εμπεριστατωμένες απόψεις των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά και η σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων, από κάθε γωνιά της χώρα μας, αναιρώντας την εν λόγω άσκοπη ή και ανώφελη απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ