Απαγόρευση για 3 χρόνια στο κυνήγι στην Ελαφονήσο


01/10/2019

Στην απαγόρευση της θήρας όλων την θηρεύσιμων ειδών για τρία (3) έτη, μέχρι την 01-10-2022, στο σύνολο της εδαφικής περιφέρειας της νήσου Ελαφονήσου, της Π.Ε. Λακωνίας, η οποία καταλαμβάνει επιφάνεια 18.017 στρεμμάτων και οριοθετείται περιμετρικά από θάλασσα, προχώρησε το Δασαρχείο Μολάων.
Σύμφωνα με τη Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας, στις 10 και 11 Αυγούστου 2019 αποτεφρώθηκαν από πυρκαγιά αγροτοδασικές εκτάσεις (επί το πλείστον δασικές), συνολικού εμβαδού 5.800 στρεμμάτων που αναλογεί στο 1/3 περίπου του συνόλου του νησιού.
Η εναπομένουσα μη καμένη περιοχή, κατά μεγάλο μέρος της καλύπτεται από τους τρεις οικισμούς του νησιού, από διάσπαρτες μεμονωμένες οικίες, καθώς και πλήθος τουριστικών εγκαταστάσεων (κτίρια, αύλιοι χώροι, κάμπινγκ κλπ) με περεταίρω αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά ο διαθέσιμος χώρος για την ανάπτυξη και αναπαραγωγή της άγριας πανίδας της περιοχής και να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και αποκατάστασης.
Ο Δήμος Ελαφονήσου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης θήρας με σκοπό να δοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή ο απαιτούμενος χρόνος για την ανασύστασή της, καθώς επίσης να προστατευθούν τα θηράματα που διαβιούν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ