Επιχειρήση στην Αττικοβοιωτία της θηροφυλακής της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. για «κράχτες»


28/10/2019

Συντονισμένη επιχείρηση «αρετής» σε περιοχές της Αττικοβοωτίας έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα η θηροφυλακή της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε., με κύριο στόχο τον έλεγχο και την καταστολή της λαθροθηρίας που ασκείται με ηχομιμητικές συσκευές («κράχτες»).
Σε αυτές τις επιχειρήσεις συμμετέχουν κάθε φορά περισσότεροι από 11 – 12 θηροφύλακες μαζί, συνεπικουρούμενοι συχνά και από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που θέλουν να έχουν ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους ευθύνης τους.

Έως τώρα τέτοιες πολυάριθμες επιχειρήσεις έχουν διεξαχθεί στα Δερβενοχώρια, στα Μέγαρα, στην Βόρεια Αττική και στην Ανατολική Βοιωτία, εστιάζοντας σε περιοχές όπου το κυνήγι των ορτυκιών και της τσίχλας ενέχει τον κίνδυνο εκδήλωσης και παραβατικών συμπεριφορών.
Σε διάστημα δύο εβδομάδων τα κλιμάκια των θηροφυλάκων έχουν κατασχέσει 28 τέτοιες παράνομες συσκευές, ενώ έχουν συνταχθεί και υποβληθεί και οι αντίστοιχες μηνύσεις εις βάρος των δραστών.
Ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε., Ν. Σταθόπουλος, που επόπτευσε προσωπικά μία τέτοια επιχείρηση σε περιοχή της Αττικοβοιωτίας, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας θα κάνει ό,τι πρέπει για να διατηρήσει τη θηροφυλακή της σε ένα υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, με τη σιγουριά ότι έτσι ανταποκρίνεται στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυνηγών – μελών της.
Αν και τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει πλήξει αισθητά τις οικονομικές εισροές των κυνηγετικών οργανώσεων, η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και οι θηροφύλακες δεν θα επιτρέψουν στην όποια υστέρηση εσόδων να επηρεάσει τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του μηχανισμού της.»
Αντιθέτως, η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συνδράμει, να ενισχύει και να αξιολογεί το έργο του προσωπικού της, εξασφαλίζοντας ότι οι εισφορές των κυνηγών – μελών της επενδύονται» με τον πλέον χρήσιμο και αποδοτικό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ