Βαγγέλης Μπαλατσός πρ. Ζ ΚΟΘ – Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια τελειώνει ΕΔΩ


14/05/2021

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια τελειώνει ΕΔΩ.
Κουραστήκαμε από υποσχέσεις και δεσμεύσεις, οι οποίες δεν τελεσφορούν.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα εξαπατημένος με τη στάση και την συμπεριφορά της κυβέρνησης σε ότι αφορά το νέο νομοσχέδιο για τους σκύλους και τα ζώα συντροφιάς. Η κυβέρνηση διαπράττει ακόμη ένα τεράστιο λάθος, στο οποίο έχει υποπέσει πολλές φορές φανερώνοντας την εμπάθεια που τρέφει για την κυνηγετική οικογένεια. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στις απόψεις και στις τεκμηριωμένες προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων και των κυνοφιλικών ομίλων. Δε μπορεί να υιοθετεί και να ασπάζεται τις απόψεις μόνο της κ.Μπομπολάκη…… και ποιες είναι οι απόψεις της κ.Μπομπολάκη; Ότι η τροφή των αγριόχοιρων καταστρέφεται από τους κυνηγούς;
Mάλλον αυτή η κυρία χρειάζεται ψυχίατρο ή τη γνώση ενός πεντάχρονου ότι οι ρίζες και τα βελανίδια δεν είναι θηρεύσιμα είδη. Επίσης, κ.Μπομπολάκη σας ενημερώνουμε ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι και οι κυνηγοί είναι αυτοί που θα φροντίσουν για την τροφή των αγριόχοιρων και όλων των θηραματικών ειδών όταν βρίσκονται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (παγετός, ξηρασία κ.α)
Καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, τους κτηνοτρόφους που πλήττονται άμεσα από το νομοσχέδιο, όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης , αλλά και κάθε απλό πολίτη να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση καυτηριάζοντας τα άρθρα 5 και 6,τα οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ οδηγούν στον άδικο βασανισμό των σκύλων. Διότι για κάθε ευσυνείδητο πολίτη και πολύ περισσότερο για εμάς τους κυνηγούς τα σκυλιά μας είναι μέλος της οικογένειας μας.
Τόσο καιρό σεβόμενοι τους συμπολίτες μας και την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοΪού, παρά τις άδικες και εμπαθείς αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση απαγορεύοντας μας το κυνήγι, αγνοώντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των ειδικών επιστημόνων και εμμένοντας στην εμπάθεια που τους διακατέχει απέναντι μας, δεν προβήκαμε σε κάποια μαζική διαμαρτυρία. Τώρα όμως δεν θα επιτρέψουμε ξανά στην κυβέρνηση να ποδοπατήσει τα δικαιώματα μας και να σταθεί ξανά απέναντι μας.
Αν με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και όλων των απαραίτητων διαδικασιών αυτό το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας αποφάσισε να προσφύγει ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Δεν θα σταματήσουμε όμως μόνο εδώ. Αποφασίσαμε και δεσμευόμαστε ότι θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τις μεγαλύτερες αυτών στις έδρες των Ομοσπονδιών και καταλήγοντας σε μία μαζική Πανελλαδική διαμαρτυρία στη Αθήνα.
Ήδη έχουν αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολές διαμαρτυρίας.
Καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαβούλευσης, με ψυχραιμία και σύνεση (να μην είναι υβριστικές) ώστε η ψήφος τους και οι παρατηρήσεις τους να προσμετρηθούν θετικά, ήδη έχουν ενημερωθεί οι κυνηγετικοί σύλλογοι για τον τρόπο της συμμετοχής.
Όλοι μαζί να συσπειρωθούμε απέναντι στη νέα πανδημία – την πανδημία της εμπάθειας που εκφράζει αυτή την κυβέρνηση.
Πρώτος εγώ, μετά από 50 χρόνια που βρίσκομαι στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας , θα σταθώ απέναντι τους υπερασπιζόμενος τις αξίες του κυνηγίου.
Διότι, για εμένα και για όλους μας το κυνήγι είναι τρόπος ζωής.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ.Μητσοτάκη και κανέναν πολιτικό να επιβάλει τις ιδεοληψίες του απέναντι στην κυνηγετική μας οικογένεια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ