Σεμινάριο Επιμόρφωσης Νέων Κυνηγών από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων


22/10/2019

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, θέλοντας να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους καινούργιους κυνηγούς – μέλη του, διοργάνωσε με επιτυχία για μία ακόμα χρόνια σεμινάριο επιμόρφωσης για νέους κυνηγούς, Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης του Συλλόγου (Μανιτάρι) έλαβαν χώρα δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις απόλυτα απαραίτητες για τη σωστή άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γκροζούδης Καραφύλλης, καλωσόρισε τα νέα μέλη στο Σύλλογο και τους παρότρυνε να είναι κοντά στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Στη συνέχεια παρουσίασε τους ομιλητές και τους έδωσε το λόγο.
Αρχικά, ο Δασολόγος – Θηραματολόγος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Γκάσιος Αλέξανδρος, παρουσίασε τα ζώα που ανήκουν στα θηραματικά είδη με προβολή κατατοπιστικότατων φωτογραφιών, εξήγησε στους νέους κυνηγούς τα χαρακτηριστικά των διαφόρων θηραμάτων, καθώς και τους τρόπους που αυτά ξεχωρίζουν από μη θηρεύσιμα είδη με τα οποία μπορεί να μοιάζουν, ενώ παράλληλα έδινε διευκρινίσεις σε όλους τους προβληματισμούς των νέων κυνηγών που αφορούσαν την αναγνώριση θηραμάτων.
Στη συνέχεια, το μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κ. Μαλλιάρης Αθανάσιος, έχοντας ταυτόχρονα και την ιδιότητα του σκοπευτή, μίλησε στους παρισταμένους για την ασφαλή χρήση του όπλου και για τον καλύτερο τρόπο επώμισης και σκόπευσης κατά την άσκηση της θήρας. Στο τέλος της παρουσίασής του, έδωσε και συγκεκριμένες συμβουλές σε όποιον είχε κάποια απορία σχετικά με τη σωστή χρήση του όπλου του.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε μικρή συνεστίαση για την υποδοχή των νέων μελών στους κόλπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων.
Η διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ομιλητές για τις κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους, καθώς και τους νέους, αλλά και παλιότερους, κυνηγούς για το ζήλο και τη διάθεση που επέδειξαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ