Συνάντηση ΚΣΕ με τον Υφ. Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα για την ατιμωρησία των παραβατικών συμπεριφορών στην ύπαιθρο


26/03/2021

Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Κώτσηρα. Η ΚΣΕ είχε την ευκαιρία να εκθέσει με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυνηγετική οικογένεια η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Η ατιμωρησία των πταισμάτων εκμηδενίζει ουσιαστικά κάθε δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Δασικής Υπηρεσίας και της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, να παρεμβαίνουν και να καταστέλλουν περιπτώσεις λαθροθηρίας, αλλά και άλλες παραβατικές συμπεριφορές στην ύπαιθρο.
Ο κ. Κώτσηρας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι πρόθεση της παρούσας Κυβέρνησης είναι να παρέμβει εκ νέου για να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες στην απονομή δικαιοσύνης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η διάταξη για την τιμώρηση των καταργηθέντων πταισμάτων ως διοικητικών κυρώσεων που περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε νόμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οι αντιπρόσωποι της ΚΣΕ στο σημείο αυτό κατέθεσαν στον Υφυπουργό πλήρως επεξεργασμένη νομική πρόταση, με την οποία λύνονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα από την κατάργηση του αξιόποινου των πταισμάτων ως σήμερα και ταυτόχρονα καθορίζεται η τυπική διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου από το ανακριτικό όργανο τη στιγμή της παράβασης, όπως και το ταμείο υπέρ του οποίου θα αποδίδεται το πρόστιμο.
Πέρα από το παραπάνω κρίσιμο θέμα της ατιμωρησίας των πταισμάτων, η ΚΣΕ ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό και για άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κυνηγετική δραστηριότητα, όπως η διεξαγωγή του κυνηγίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς κ.ά. τα οποία παρόλο που θεματικά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κώτσηρας τα άκουσε με προσοχή και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κυνηγών ότι θα σταθεί δίπλα τους στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ