Άδεια κυνηγίου μόνο με υποχρεωτική στείρωση του σκύλου !!!


22/06/2020

Το θέμα μας είχε απασχολήσει και πριν λίγους μήνες, όταν αναρτήθηκε διαδικασία ψηφίσματος κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων στα οποία περιλαμβάνονται και οι κυνηγετικοί σκύλοι, μέσω της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (AVAAZ), της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, ζητώντας από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) την απόρριψη της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανόμενων και των σκύλων.
Τα νεώτερα έρχονται σήμερα από την Κύπρο και δημοσιεύματα θέλουν να προχωράει η εφαρμογή της πρότασης και μάλιστα να συνδέετε με την διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας.
Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα:
Τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Eπ. Περιβάλλοντος της Βουλής φαίνεται να εξασφαλίζει η πρόταση του υπ. Περιβάλλοντος με την οποία σε περίπτωση που κυνηγετικός σκύλος δεν έχει στειρωθεί δεν θα δίνεται άδεια κυνηγίου σε νέο ή υφιστάμενο κυνηγό. Όπως πληροφορείται ο «Π», το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια κυνηγετικών περιόδων εντοπίζονται εγκαταλελειμμένα σκυλιά ώθησε το αρμόδιο υπουργείο να προβεί στην εν λόγω νομοθετική ρύθμιση. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Αδάμο Αδάμου, το τροποποιητικό νομοσχέδιο εκτός απροόπτου αναμένεται σε 15 ημέρες να οδηγηθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση. Στο μεταξύ την Τετάρτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και τον περιορισμό των ειδών ζώων που μπορούν να πωλούν.
Πηγή: https://politis.com.cy/

Σίγουρα θα παρακολουθούμε το θέμα και ελπίζουμε να επικρατήσει στη χώρα μας αλλά και στη μεγαλόνησο, η κοινή λογική και τέτοιες ακραίες απόψεις να πέσουν στο κενό.
Να σας θυμίσουμε και την ανακοίνωση – κάλεσμα που είχε εκδώσει πριν λίγο καιρό και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για το θέμα:

Απόλυτα επικίνδυνη,αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της, είναι η επιδίωξη ορισμένων«φιλοζωικών» οργανώσεων, να εκβιάσουν έναν νέο νόμο υποχρεωτικής στείρωσης για όλα τα κατοικίδια ζώα, που διατηρούνται στα σπιτικά της πατρίδας μας.
Περιφρονώντας τις ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης που κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο «χτίζει» με το ζώο που έχει επιλέξει για συντροφιά του, «φιλοζωικές» οργανώσεις ζητούν από την Πολιτεία να μετατραπούν όλα τα ζώα σε στείρα, ελεγχόμενα, πειθήνια και υποβαθμισμένα «εμπορεύματα» μίας χρήσης.
Απαιτούν, δηλαδή, την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων σε όλα τα κατοικίδια ζώα, με το… «φιλοζωικό» επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους!
Αυτές οι «φιλοζωικές» οργανώσεις μπορούν να αντιληφθούν τους σκύλους και τις γάτες που συντροφεύουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, μόνο σε ρόλο οικιακών «μπιμπελό».
Εμείς οι χιλιάδες άλλοι, όμως, θεωρούμε ως απαράδεκτο ένα κανονιστικό ή νομικό πλαίσιο, που θα προσπαθήσει να επιβάλει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό των ζώων μας…
Η πρόταση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για υποχρεωτική στείρωση, δεν σέβεται ούτε τους πολίτες, ούτε τα ίδια τα ζώα.
Είναι μία πρόταση εχθρική απέναντι στους πολίτες, γιατί τους θεωρεί όλους εν δυνάμει ανεύθυνους και ασυνείδητους.
Και είναι και εχθρική απέναντι στα ζώα, γιατί μειώνει την αυταξία τους, τα αντιμετωπίζει μόνο σαν αντικείμενα ιδιοκτησίας, και αδιαφορεί για τη συναισθηματική θέση που καταλαμβάνουν μέσα σε κάθε σπίτι ή οικογένεια.
Όλοι εμείς οι ευσυνείδητοι κάτοχοι και κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων, δεν έχουμε ανάγκη ενός τέτοιου δρακόντειου νόμου, για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε.
Και πολύ περισσότερο δεν εκχωρούμε σε κανέναν – ούτε και στο κράτος – το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι, το εάν και πότε θα επιδιώξουμε απογόνους από τα ζώα που θεωρούμε μέλη της οικογένειάς μας.
Οι ανεύθυνοι κάτοχοι ζώων, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι εις βάρος χιλιάδων άλλων πολιτών, που αντιλαμβάνονται τον υποχρεωτικό ευνουχισμό ως περιορισμό των δικών τους δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων των ζώων τους.
Σήμερα, χιλιάδες σκύλοι και γάτες ζουν σε συνθήκες απόλυτης ευτυχίας και προστασίας μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, χωρίς να υποχρεώνονται σε κανενός είδους ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
Η στείρωση και ο ευνουχισμός αποτελούν βίαιες και επώδυνες παρεμβάσεις στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου, και έχουν αξία να γίνονται μόνο εάν η συνεχής επίβλεψη του δεν είναι δυνατή, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα ζευγαρώματα.
Δυστυχώς, η «Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» αντιμετωπίζει την φυσική ικανότητα αναπαραγωγής των κατοικίδιων ζώων, σαν ένα βάρος από το οποίο θα πρέπει να τα απαλλάξουμε, δια του υποχρεωτικού ευνουχισμού τους!
Για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζουμε κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ