Κ.Σ. Καρδίτσας ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρου


08/12/2020

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, με απόφασή του,
ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τη συμμετοχή των μελών του από τις τακτικές δράσεις της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, από τα υπό συγκρότηση συνεργεία δίωξης αγριόχοιρου, τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 καθώς επίσης και από τα άλλα μολυσματικά νοσήματα.
Με την κίνηση αυτή, η οποία αποτελεί ελάχιστη αντίδραση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, στην ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη από την κυβέρνηση επίθεση εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας, που εκδηλώθηκε με την αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, αντίθετα με το ελεύθερο που δόθηκε και ισχύει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ατομικά αθλήματα: πεζοπορία, ορειβασία, σκοποβολή, ποδηλασία, μηχανές βουνού και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Ζητούμε ισονομία και δικαίωση και την άμεση άρση της απαγόρευσης μετακίνησης για το κυνήγι, σύμφωνα πάντοτε με τους ισχύοντες υγιειονομικούς κανόνες ασφαλείας στις μετακινήσεις εντός του κάθε νομού. Έτσι, ισότιμα, θα μπορούμε και εμείς, να βιώνουμε ψυχικά και σωματικά την φύση και το περιβάλλον, στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο της πανδημίας, ασκώντας με κανόνες την αγαπημένη μας δραστηριότητα, το κυνήγι.
Δηλώνουμε όμως παρόντες, εφόσον χρειαστεί, σε κάθε ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό διάσωσης ανθρώπινης ζωής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση του κυνηγίου.
Το ΔΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ