“Έφοδος” του υφυπουργού Γ. Αμυρά, σε σεμινάριο θηροφυλάκων της Δ΄ΚΟΣΕ!


15/03/2022

Ακόμα και ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς φρόντισε να είναι παρών στο εντυπωσιακό όσο και απαιτητικό σεμινάριο που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Δ΄ΚΟΣΕ, προκειμένου οι θηροφύλακες της να «εξοπλιστούν» με μία σειρά νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων, που θα τους καταστήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς στα επιχειρησιακά τους καθήκοντα.

Με έκπληξη οι 70 περίπου θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ που κάθονταν στα «θρανία» για να εκπαιδευτούν σε έναν ιδιαίτερο κύκλο μαθημάτων, είδαν τον κ Αμυρά να προσέρχεται στην αίθουσα του σεμιναρίου, σε μία κίνηση που, φυσικά, ούτε τυχαία ήταν, ούτε και συμπτωματική…

Αυτό, άλλωστε, φρόντισε να το ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας στο προσωπικό της θηροφυλακής και τον πρόεδρο της Δ΄ΚΟΣΕ Ν. Σταθόπουλο που ήταν, επίσης,  παρών…

Ο κ Αμυράς σημείωσε ότι είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις πολύτιμες δράσεις που αναπτύσσει η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, υποσχόμενος να βοηθήσει θεσμικά ώστε οι επιχειρησιακές της δυνατότητες να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο…

– «Έχω παρακολουθήσει προσωπικά τη δράση σας όχι μόνο σε περιπτώσεις λαθροθηρίας, αλλά και στις δασικές πυρκαγιές, την πανώλη των χοίρων και τις επιχειρήσεις σας κατά των κυκλωμάτων που εμπορεύονται άγρια πτηνά», είπε χαρακτηριστικά ο κ Αμυράς, απευθυνόμενος  στους θηροφύλακες.

Απαντώντας σε αυτήν την δήλωση εμπιστοσύνης του υπουργού στο έργο της θηροφυλακής, ο Ν. Σταθόπουλος τόνισε ότι «η Δ΄ΚΟΣΕ  κάνει ότι πρέπει για να διατηρήσει τη θηροφυλακή της  σε ένα υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, με τη σιγουριά ότι έτσι ανταποκρίνεται στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυνηγών – μελών της.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι θηροφύλακες εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς σε μία σειρά νέων δεξιοτήτων όπως:

– Αντιμετώπιση ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στην ύπαιθρο, από πιστοποιημένους διασώστες του ΟΦΚΑΘ.

– Χρήση VHF και ασύρματων μέσων τηλεπικοινωνιών

– Διαχείριση και αντιμετώπιση δηλητηριασμένων δολωμάτων, από κτηνίατρο και συνεργάτες του Κέντρου Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ»

– Έλεγχος, εντοπισμός και διαχείριση επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών στην ύπαιθρο, από έμπειρο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε αποσταλεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, από τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Πέτρο Τζεφέρη.

Η όλη εκδήλωση επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι, η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων αντιμετωπίζεται και από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, ως ένας από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών στην ύπαιθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ