Γκίκας – Βουλευτής Κέρκυρας, σε Χαρδαλιά: Να αρθεί η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος


18/01/2021

Επιστολή του βουλευτή Κέρκυρας στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Σε συνέχεια της από 15/1/2021 επιστολής του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με θέμα την διαμαρτυρία του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Φίλων της Θάλασσας και της Ερασιτεχνικής Αλιείας (ΠΑΣΥΦΘΕΑ) για την συνεχιζόμενη απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας, ο Βουλευτής απέστειλε σήμερα νέα επιστολή ζητώντας και την άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου στην Π.Ε. Κέρκυρας.
Στην επιστολή του ο Βουλευτής μεταφέρει την δυσαρέσκεια των Κυνηγετικών Συλλόγων της Κέρκυρας και των Παξών, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχιστεί η απαγόρευση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Τονίζει, ότι πρόκειται για μία μοναχική δραστηριότητα, η οποία ασκείται μακριά από περιοχές όπου παρατηρείται συγχρωτισμός πολλών ατόμων και συνεπώς ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Ο Στέφανος Γκίκας κάνει επιπλέον ειδική αναφορά στα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στην Π.Ε. Κέρκυρας είναι 0,29 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό κυμαίνονται στο 0,96. Επισημαίνει επιπλέον ότι και στον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC η περιοχή της Π.Ε. Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων είναι μία από τις τρεις καλύτερες, επιδημιολογικά, στην Ευρώπη.

Πηγή: corfupress.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ