Ο Κ.Σ. Πύλης αναστέλλει τις δραστηριότητες με τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων


08/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης ενημερώνει τα μέλη του ότι παρά τις επανειλημένες και σφοδρές αντιδράσεις μας για τη αναστολή του κυνηγίου στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοιού, στηριζόμενες σε λογικά και αυτονόητα επιχειρήματα και την ακατανόητη αλλά αμετάπειστη θέση της πολιτείας για την άρση του περιορισμού γνωστοποιούμε τα παρακάτω: Ο Κυν. Συλ. Πύλης εναρμονιζόμενος με την απαγόρευση του κυνηγίου αναστέλει προσωρινά τις αναληφθείσες δραστηριότητες των ομάδων που έχουν σχέση με τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για τη συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για τη γρίπη των πτηνών Η5 Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα. Με την κίνηση αυτή, η οποία αποτελεί ελάχιστη αντίδραση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας στην ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας, που προέκυψε αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, αντίθετα με το ελεύθερο που ισχύει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ατομικά αθλήματα. Όμως θα εξακολουθήσει και μάλιστα με περισσότερο ζήλο και αυτοδιάθεση των εθελοντικών ομάδων που συγκρότησε να παράσχει τις υπηρεσίες και την βοήθεια τόσο στο Κέντρο Υγείας Πύλης όσο και στο κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλης όταν και όπου ζητηθεί η συνδρομή τους.
Ο Κυν Συλ. Πύλης με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στέκεται αλληλέγγια στο κοινωνικό σύνολο με την αμέριστη συμπαράστασή του εκεί που προκύπτει ανάγκη βοήθειας. Τέλος ζητούμε ισονομία και δικαίωση με την άμεση άρση απαγόρευσης μετακίνησης των Κυνηγών.
Το παρών θα αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές του νομού, στην Ομοσπονδία Θεσσαλίας, στο τμήμα θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων και θα δημοσιευτεί σε όλα τα μέσα ηλεκτρονικής Δικτύωσης καθώς επίσης και στο ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6.
Το Δ.Σ του Κ.Σ.Πύλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ