Νέα επιτυχία της θηροφυλακής της Γ΄ ΚΟΠ


19/02/2021

Μετά από πολλές καταγγελίες για συστηματική νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών και αγριόχοιρων από συγκεκριμένο άτομο στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χαροκοπιού αύξησαν τις περιπολίες τους στις ανωτέρω περιοχές. Πράγματι το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου 2021 αντιλήφθηκαν το όχημα στο οποίο αναφέρονταν οι καταγγελίες να κινείται ύποπτα.
Το προσέγγισαν, διαπίστωσαν ότι επέβαινε και δεύτερο άτομο μέσα σε αυτό και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο. Όμως αυτός όταν τους αντιλήφθηκε ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγε. Άμεσα οι Θηροφύλακες ζήτησαν την συνδρομή του Α/Τ Μεσσήνης προκειμένου να συλληφθεί ο ύποπτος.
Πράγματι οι Αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τα δύο αυτά άτομα. Διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο στο όχημα, ότι εντός του υπήρχαν κυνηγετικά φυσίγγια, φακός και κυνηγετικό όπλο το οποίο ήταν παραποιημένο.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων της παράνομης θήρας και υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Καλαμάτας. Επίσης, στους συλληφθέντες επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κοροναϊού.
ΤΟ Δ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ