ΚΣΕ – Για το νέο νόμο για τα ζώα – Προσποιείται κώφωση το Υπουργείο Εσωτερικών


27/02/2021

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
Αθήνα, 27-02-2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Προσποιείται «κώφωση» το Υπουργείο Εσωτερικών.
Από νωρίς και αμέσως μόλις είχε τις πρώτες πληροφορίες η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, με την οποία στηλίτευσε σε αυστηρό τόνο όλη τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί στο Νομοσχέδιο για τα ζώα, ζητώντας και άμεσο ραντεβού μαζί του.
Η επιστολή αυτή δεν απαντήθηκε ποτέ ούτε προφορικά ούτε γραπτά, επιβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, ίσως και η Κυβέρνηση συνολικά, συνεχίζουν να ορθώνουν ένα «τείχος» απέναντι στις Κυνηγετικές Οργανώσεις.
Παρόμοια επιστολή με αίτημα, που δεν έχει απαντήθει ακόμα, εστάλη στις 26-02-2021 και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που έχουμε αποστείλει από τις 25-01-2021 στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Προς: Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μαυρουδή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με θλίψη και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει, ήδη, συντάξει και ετοιμάζεται να ανακοινώσει σχέδιο Νόμου, που, ανάμεσα στα
άλλα, προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση και ευνουχισμό όλων των δεσποζόμενων σκύλων.
Γνωρίζουμε καλά και τους εμπνευστές, και τους συντάκτες και τους συμμετέχοντες σε όλη αυτήν την αντιθεσμική για εμάς διαδικασία, που έπρεπε να προσβάλει και εσάς ως τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας, συνιστούν πληθυσμιακά τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που συμβιώνει με σκύλους στη χώρα μας. Ωστόσο, ουδείς από την κυβέρνηση σκέφτηκε να «διαβουλευτεί» με τις αντιπροσωπευτικές Οργανώσεις των κυνηγών, όταν προετοιμαζόταν το κατάφωρα εχθρικό για εμάς σχέδιο νόμου.
Σήμερα, σας ζητάμε να ορίσετε αμέσως μία συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ζητάμε την απάντηση σας εντός της ημέρας, κιόλας.
Γνωρίζετε και εσείς τις συνθήκες ρήξης που, για άλλους λόγους, επικρατούν αυτή τη στιγμή μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας των κυνηγών.
Ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλει το υποχρεωτικό ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των σκύλων μας, θα μετατρέψει τη ρήξη σε «πόλεμο»!
Η υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων, που σας επέβαλαν ως «λύση» περιθωριακά «ζωοφιλικά» σωματεία, είναι απόλυτα επικίνδυνη,
αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της.
Είναι μία πρόταση που περιφρονεί τις ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης που κάθε κυνηγός ή η οικογένεια του «χτίζει» με τον σκύλο του.
Απαιτεί την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων σε όλα τα κατοικίδια ζώα, με το… «φιλοζωικό» επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους!
Εμείς οι χιλιάδες άλλοι, όμως, θεωρούμε ως απαράδεκτο ένα νομικό πλαίσιο, που θα προσπαθήσει να επιβάλει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό των ζώων μας…
Είναι μία πρόταση εχθρική απέναντι σε όλους μας, γιατί μας θεωρεί εν δυνάμει
ανεύθυνους και ασυνείδητους.
Οι κυνηγοί και άλλοι πολλοί πολίτες, δεν έχουμε ανάγκη ενός τέτοιου νόμου, για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε πλάσματα που αγαπάμε και
φροντίζουμε.
Δεν έχουμε ανάγκη την υποχρεωτική στείρωση για να επιβλέψουμε τα ζώα μας, αποτρέποντας τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις.
Και πολύ περισσότερο δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει, το εάν και πότε θα επιδιώξουμε απογόνους από τα ζώα που θεωρούμε μέλη της
οικογένειάς μας.
Οι ανεύθυνοι κάτοχοι ζώων, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι εις βάρος χιλιάδων άλλων πολιτών, που αντιλαμβάνονται τον υποχρεωτικό ευνουχισμό ως
περιορισμό των δικών τους δικαιωμάτων.
Όσοι προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν αυτήν την συνύπαρξη, θα μας βρουν απέναντί τους!
Η στείρωση και ο ευνουχισμός αποτελούν βίαιες και επώδυνες παρεμβάσεις στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου, και έχουν αξία να γίνονται μόνο εάν η συνεχής
επίβλεψη του δεν είναι δυνατή, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα ζευγαρώματα.
Δυστυχώς, το Υπουργείο σας αντιμετωπίζει την φυσική ικανότητα αναπαραγωγής των σκύλων σαν ένα βάρος από το οποίο θα πρέπει να τους απαλλάξουμε, δια του υποχρεωτικού ευνουχισμού τους!
Ελπίζουμε, όμως, ότι όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα, θα έχουμε την ευκαιρία να σας τα πούμε από κοντά, όσο ακόμα είναι νωρίς!

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Δείτε την επιστολή:
Συνημ.προς Υπ. Εσωτερικών κ. Βορίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ