Δ ΚΟΣΕ – Στην πρώτη γραμμή ο μηχανισμός των κυνηγών


10/08/2021

Θέμα: Στην πρώτη γραμμή ο μηχανισμός των κυνηγών

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας καλεί όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους της δύναμης της, τους θηροφύλακές της και κάθε κυνηγό ξεχωριστά, να συνεχίσουν να συνδράμουν με όλους τους τρόπους στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που «τρώνε» την ύπαιθρο μας.

Επίσης, θέλει να συγχαρεί και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους εκείνους τους εθελοντές – κυνηγούς, που τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια, συσπειρώθηκαν γύρω από την κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ αξίζει στους θηροφύλακες και στους εθελοντές – κυνηγούς, που με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες, να διασώσουν και το πρότυπο εκτροφείο της Δ΄ΚΟΣΕ στη Σήμια της βόρειας Εύβοιας
Η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων των κυνηγετικών συλλόγων και τους έμψυχου δυναμικού τους, συνεχίζει να είναι επιτακτική και για τις ημέρες που διανύουμε τώρα.

Θέτοντας στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων φορέων της Πολιτείας τη γνώση της τοπογραφίας, του ανάγλυφου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που τόσο καλά γνωρίζουν, η δράση τους ήταν και συνεχίζει να είναι πολύτιμη.
Αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, κλιμάκια επιστημόνων της Ομοσπονδίας μαζί με θηροφύλακες είναι έτοιμα να μεταβούν στης πληγείσες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, ώστε να οροθετήσουν τις καμένες περιοχές και να προσδιορίσουν επί χάρτου τις αναγκαίες περιφερειακές ζώνες, όπου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το κυνήγι πρέπει να ανασταλεί, ως ένα ακόμα διαχειριστικό μέτρο για την προστασία της άγριας ζωής
Όπως έχει κάνει με επιτυχία και στο παρελθόν, το επιστημονικό προσωπικό της Δ΄ΚΟΣΕ θα καταθέσει έγκαιρα στις αρμόδιες αρχές αναλυτική μελέτη για τα διαχειριστικά μέτρα που είναι απαραίτητο να υπάρξουν σε αυτές τις περιοχές.

Επίσης, σε συνεργασία με τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους, συνεργεία της Ομοσπονδίας θα εγκαταστήσουν μια πρώτη υποδομή «στήριξης» για τα θηλαστικά και τα πτηνά στις περιοχές που επλήγησαν (μεταφορά τροφών, πλαστικές δεξαμενές νερού, κλπ).
Στο μεσοδιάστημα, η Δ΄ΚΟΣΕ καλεί κάθε κυνηγό και θηροφύλακα της να είναι σε εγρήγορση, για την άμεση αντιμετώπιση κάθε πράξης λαθροθηρίας από ασυνείδητους, που θα ήθελαν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία ειδών της θηραματοπανίδας σε τροφή, νερό και κάλυψη.

Το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ