Έντονη διαμαρτυρία και από τη Ζ΄ΚΟΘ


08/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες, μια σειρά Υπουργών και πολιτικών παραγόντων του δημόσιου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος , ότι το κυνήγι θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις διότι βάση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…»
Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο Υφουπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται το κυνήγι διότι το κατατάσσει στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας σε αντίθεση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…» Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης είναι ακατανόητη καθώς αποκλείει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας , τους κυνηγούς , οι οποίοι συνεισφέρουν και οικονομικά στο κράτος, χωρίς να δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα για την ευζωία των κυνηγετικών σκύλων σε αντίθεση με τα κατοικίδια.
Η Ζ΄ Κ.Ο.Θ. παρακαλεί τους συνάδελφους κυνηγούς να υπακούσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης καθώς η παράβλεψη αυτών επιφέρειδιοικητικά πρόστιμα και παραβάσεις του νόμου περί θήρας. Θα επανέλθει όμως με σκληρή κριτική απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ