Διαμαρτυρία και από τον Κ. Σ. ΠΑΤΡΑΣ


08/11/2020

1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πατρέως 55, Πάτρα, Τηλ. 2610 274.275, Φαξ 2610 225.041
E-mail: kynsylpat@gmail.com
Πάτρα, 07/11/2020

Αγαπητοί κύριοι εκπρόσωποι του Αχαιού πολίτη,

Κατανοώντας την δύσκολη περίοδο, που περνάει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα θέλουμε και εμείς με την σειρά μας να σας επιστήσουμε την προσοχή για τον τρόπο αντιμετώπισης των κυνηγών ως Έλληνες πολίτες.
Είμαστε ένας Σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί 2800 μέλη, τα οποία ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα, την οποία ο καθένας από εμάς ασκεί, όχι για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, αλλά για να ξεφύγει από τη καθημερινότητα και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι μια δραστηριότητα, η οποία θέλει από την φύση της σεβασμό, προσοχή προς το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας και πάντα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ως εκ τούτου ο κυνηγός έχει μάθει να ασκεί το χόμπι του με κανόνες ασφαλείας. Η δραστηριότητα του κυνηγίου δεν λαμβάνει χώρα σε χώρους, οι οποίοι είναι κλειστοί ή ελλοχεύει ο κίνδυνος συνωστισμού . Εξάλλου η μετακίνηση του κάθε κυνηγού μπορεί να γίνεται με έως δύο άτομα στο αυτοκίνητο και πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ( μάσκα προσώπου και αντισηπτικό υγρό).
Ο έλεγχος του κάθε κυνηγού μπορεί εύκολα να γίνει από τα σώματα ασφαλείας, διότι υποχρεούται να έχει μαζί του επίσημο δημόσιο έγγραφο, το οποίο είναι το βιβλιάριο θήρας.
Σημειωτέον ότι, όποτε ζητήθηκε η αρωγή των κυνηγών από την Πολιτεία σε θέματα διαχείρισης, όπως η αντιμετώπιση της λύσσας ή η πανώλη του χοίρου,εμείς πάντα δείξαμε καλή διάθεση και ανταποκριθήκαμε ως ευσυνείδητοι πολίτες
Μετά από όλα αυτά θα θέλαμε να σας τονίσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αδικαιολόγητη απόφαση που λάβατε , δηλαδή την άδικη κατ΄εμάς απαγόρευση του κυνηγίου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρεθούμε στο βουνό, έτσι ώστε να ασκήσουμε την δραστηριότητα μας τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να δείτε το πρόβλημα μας με την σοβαρότητα ,που αξίζει στους Έλληνες κυνηγούς, όπως και αυτοί την επέδειξαν όποτε και όταν τους ζητήθηκε από την Πολιτεία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Καρβέλης Φώτιος Παπαγεωργόπουλος
Θεώδορος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ