Δ΄ ΚΟΣΕ – Οδηγίες και κατευθύνσεις για τα «συνεργεία» δίωξης των αγριόχοιρων


30/08/2021

Θέμα: Οδηγίες και κατευθύνσεις για τα «συνεργεία» δίωξης των αγριόχοιρων

Στον έλεγχο του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων ή την εκδίωξή τους από αστικές και αγροτικές περιοχές που τα ζώα προκαλούν προβλήματα και κινδύνους, οι κυνηγετικές οργανώσεις συνδράμουν μόνο ύστερα από αίτημα των δημόσιων αρχών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως είναι αυτονόητο εάν αυτό το αίτημα δεν υπάρχει και η τοπική κοινωνία δεν ενοχλείτε από τους αγριόχοιρους και επιθυμεί να συμβιώνει μαζί τους, σε πάρκα, στις πλατείες και τις αυλές πολεοδομικών συγκροτημάτων, κανένας κυνηγετικός σύλλογος δεν έχει κανένα λόγο να διαταράξει αυτή τη σχέση.
Αυτονόητο επίσης είναι ότι κανένας κυνηγός δεν αντλεί ικανοποίηση ή δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή ή την ασφάλεια των σκύλων του, μετέχοντας σε συνεργεία εκδίωξης αγριόχοιρων μέσα σε κατοικημένες περιοχές και στον αστικό ιστό Δήμων πέριξ της Αθήνας.
Κατόπιν τούτου η Δ΄ΚΟΣΕ καλεί όλους τους συλλόγους-μέλη της, να συνδράμουν τα συνεργεία που συγκροτούνται σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, μόνο και εφόσον αυτό τους ζητείται επίσημα από τις κατά τόπους δασικές.

Εκ του γραφείου τύπου
της Δ΄ΚΟΣΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ