Επιστολή διαμαρτυρίας και από τον Κ.Σ Λευκάδας


08/12/2020

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με έδρα στην οδό Αγίας Παρασκευής αρ 2 Λευκάδα, νομίμως εκπροσωπούμενο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ
1 . Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό.
2 . Βουλευτή Νομού Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά.
3 . Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά.
Περιφερειάρχη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.
4 . Δ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, νομίμως εκπροσωπούμενη.
5 . ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, νομίμως εκπροσωπούμενη.
6. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, νομίμως εκπροσωπούμενη.
7. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, νομίμως εκπροσωπούμενο.
8. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ : Διεύθυνση Δασών Λευκάδας, ενταύθα.
****************************
Αξιότιμοι Κύριοι,
Συνεπείς στις προηγούμενες ανακοινώσεις – διαμαρτυρίες μας αναφορικά :
Α. με την απαράδεκτη, συνταγματικώς ανεπίτρεπτη, μονομερή, αδικαιολόγητη και μεροληπτική απόφαση της Πολιτείας να εθελοτυφλεί και να μην δέχεται την συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας ως άθλημα, ως σχετικός και σε ισχύ Νόμος ορίζει, ενώ επιτρέπει απρόσκοπτα την διενέργεια ετέρων παρόμοιων ατομικών αθλημάτων.
Β. με την απαξίωση που μας επιφυλάξατε άπαντες υπό την θεσμική σας ιδιότητα.
Γ. με το γεγονός ότι η τακτική της Πολιτείας αλλά και υμών, είχε ως αποτέλεσμα την θέση των Θηροφυλάκων σε αναστολή εργασίας, ώστε σήμερα η φύση να στερείται των οφθαλμών που την προστάτευαν αλλά και να παρατηρείται όργιο λαθροθηρίας.
Δ. με το γεγονός ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι κυρίως της Βορείου Ελλάδας επιφορτίστηκαν εθελοντικά με το έργο της συμμετοχής μελών τους σε δράσεις συγκρότησης συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων, συλλογής δειγμάτων ζώων για την επιτήρηση της λύσσας, της πανώλους των χοίρων, γρίπης πτηνών καθώς και άλλων μολυσματικών νοσημάτων και εντούτοις, παρόλη την απαγόρευση μετακίνησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δια της υπ. αριθμόν 57850/4-12-2020 αποφάσισε την συγκρότηση συνεργείου απομάκρυνσης αγριόχοιρων από συγκεκριμένη περιοχή παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και θέσεως σε αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων και παρά το ότι οι συνάδελφοι κυνηγοί που εθελοντικά προσφέρθηκαν να συμμετέχουν στο υπό συγκρότηση συνεργείο, το έκαναν για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλους των χοίρων και όχι για την απομάκρυνση αγριόχοιρων από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Ε. με το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς σε επερώτηση που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή και στην οποίαν απήντησε, ισχυρίστηκε προς επίρρωση των επιχειρημάτων του αλλά και για να χρυσώσει το χάπι έναντί μας, ότι οι «φίλοι» κυνηγοί συμμετέχουμε δια των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων εθελοντικά στην Πολιτική Προστασία.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα την 8-12-2020 δια τηλεδιασκέψεως, αποφάσισε ομόφωνα ότι :
1 . Εμμένουμε στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων και διαμαρτυριών στις οποίες σας καταστήσαμε κοινωνούς.
2 . Αναστέλλουμε επ αόριστον την συμμετοχή μας από τα υπό συγκρότηση συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, συλλογής δειγμάτων ζώων για την επιτήρηση της λύσσας, της πανώλους των χοίρων, γρίπης πτηνών καθώς και άλλων μολυσματικών νοσημάτων.
3 . Ανακαλούμε δια της παρούσης κάθε προηγούμενη σχετική απόφασή μας περί συμμετοχής μας σε τέτοιου είδους συνεργεία.
4 . Αναστέλλουμε επ αόριστον την εθελοντική μας συμμετοχή στην Πολιτική Προστασία καθόσον δεν επιθυμούμε να δίδουμε επιχειρήματα στον κ. Χαρδαλιά εκ της συμμετοχής μας ούτε και επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε οργανισμό του οποίου ηγείται ο εν λόγω.
5 . Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους κυρίως της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι ήταν περισσότερο από άλλους επιφορτισμένοι με το έργο της εθελοντικής συμμετοχής μελών τους στα ανωτέρω συνεργεία.
6 . Διαμαρτυρόμαστε για την θέση σε αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων, χωρίς να ληφθεί υπόψιν ότι είναι επιφορτισμένοι με ιδιαίτερα καθήκοντα και πλήρως εξομοιωμένοι με τους λοιπούς ανακριτικούς υπαλλήλους της Πολιτείας.
7 . Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση που μας επιφυλάξατε και σας δηλώνουμε ότι πλέον θα απαξιούμε και εμείς να συμμετέχουμε σε δράσεις της Πολιτείας και σας υποσχόμαστε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα κινηθούμε με γνώμονα την απαξίωση που επιδείξατε έναντί μας.
8. Δεν αισθανόμαστε «φίλοι» με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.
9 . Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε απευκτέο περιστατικό που θα κληθούμε να βοηθήσουμε, όχι όμως κληθέντες από την Πολιτεία.
Λευκάδα 8-12-2020
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ