Πέφτουν οι μάσκες – Μέρα 25 κατά της εξαίρεσης μετακίνησης των κυνηγών


10/11/2020

Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ψηφοθηρική εξαίρεση κυνηγών από την καραντίνα.

Πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνωρίζει το ‘πρόβλημα’ που βιώνουν οι κυνηγοί -κακώς η χώρα εισήλθε σε καθεστώς καραντίνας- οι οποίοι δεν μπορούν να ασκήσουν τη δραστηριότητα τους.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την 6η Νοεμβρίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ‘ελαστικότητας’ όσον αφορά την υπαίθρια άσκηση στο βουνό και στην ύπαιθρο.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της κυνηγητικής ομοσπονδίας προτρέπει δημοσίως τους κυνηγούς να σπάσουν την καραντίνα λέγοντας «ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΣΕ στέλνει πρώτος S.M.S. ότι αύριο Σάββατο κα μεταβεί για «άθληση» σε βουνό της Μάνδρας Αττικής, όπως οι ίδιες οι κείμενες διατάξεις του επιτρέπουν. Δεν μου είναι εύκολο, δεν είναι και θεσμικά επιτρεπτό να ζητήσω, να παρακινήσω η να προτρέψω και από όλους τους άλλους κυνηγούς να πράξουν το ίδιο.
Για όσους, όμως, θελήσουν να κάνουν το ίδιο, υπενθυμίσω ότι είναι ρητή η υποχρέωση τους να αποστείλουν εγκαίρως το S.M.S, να τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας».
Ο αριθμός των κυνηγών στη χώρα μας υπολογίζεται περίπου στις 500 χιλιάδες (στοιχεία του 2013)

Δείτε την Επίκαιρη ερώτηση:

mera 25

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται η κυβέρνηση σας να εξαιρέσει τους κυνηγούς από τα περιοριστικά μέτρα του lockdown;
Πως θα δικαιολογηθεί μια τέτοια κραυγαλέα εξαίρεση;

2. Τι επιπτώσεις θα έχει στη δημόσια υγεία η άδεια μετακίνησης των εκατοντάδων χιλιάδων αυτών ατόμων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κρίτων Αρσένης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ