Θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στους βουλευτές, οι Κυν. Σύλλογοι Κοζάνης


30/01/2021

Σήμερα αντιπροσωπεία των έξι Κυνηγετικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης επέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στους Βουλευτές της Περιφέρειας κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιο, κ. Παπαδόπουλο Μιχαήλ, κ. Αμανατίδη Γεώργιο και κα Βρυζίδου Παρασκευή για την στάση ουδετερότητας που τήρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην άδικη και μεροληπτική αντιμετώπιση των κυνηγών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Προς Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης

Αξιότιμοι/η κύριοι/α,
Με το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια των 3000 κυνηγών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τόσο για τους χειρισμούς του κυβερνητικού κόμματος που εσείς εκπροσωπείτε, όσο και της δικής σας προσωπικής στάσης στο θέμα της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρόλη την έκταση και δημοσιότητα του θέματος, τις επιστολές που σας αποστείλαμε και τις παραινέσεις μας επί προσωπικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν επιδείξατε το παραμικρό ενδιαφέρον επικοινωνίας, αλλά ούτε υπήρξε και δημόσια τοποθέτησή σας. Μας αγνοήσατε.
Εάν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας θα διαπιστώνατε ότι δεν διαμαρτυρόμαστε για τις 35 περίπου χαμένες κυνηγετικές ημέρες που αντιστοιχούν μεσοσταθμικά σε κάθε Έλληνα κυνηγό ανά έτος. Προφανώς η δημόσια υγεία προέχει όλων.
 Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε όμως, για την πρωτόγνωρη εμπάθεια που επιδεικνύουν κυβερνητικοί παράγοντες ως προς την φύση και την υπόσταση της ίδιας της κυνηγετικής δραστηριότητας και για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
 Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε για την ευκολία με τη οποία το αντικυνηγετικό μένος κάποιων μεταφράζεται σε διοικητικές πράξεις εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας, καταλύοντας κάθε έννοια ισότητας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Δεν θα αναφερθούμε στην ουσία της υποθέσεως επιχειρηματολογώντας γιατί έχει δρομολογηθεί ήδη η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αναρωτιόμαστε όμως εάν η σιωπή σας αποτελεί προσωπική πράξη συγκατάθεσης ως προς την δίωξη της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Αναρωτιόμαστε εάν αντιτίθεστε στην ελεύθερη παραδοσιακή άσκηση της θήρας όπως την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, εάν πιστεύετε ότι η θήρα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης, εάν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις πρέπει να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση αντισταθμιστικά με αυτά που προσφέρουν στη φύση, εάν η υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος των αδεσπότων .
Κύριοι/α Βουλευτές/η ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας, την θωράκιση των δικαιωμάτων των νομοταγών συμπολιτών σας κυνηγών κι ελπίζουμε σύντομα να ενώσετε τις φωνές σας με όλους εκείνους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που υπερασπίζονται το αυτονόητο.
Κυνηγητικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων, Βελβεντού, Τσοτυλίου, Σιάτιστας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ