Οργισμένη ανακοίνωση της ΚΣΕ – Βαριές καταγγελίες για παρεμβάσεις στην απαγόρευση των μετακινήσεων για το κυνήγι


17/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διοικητικού Συμβουλίου Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή των Προέδρων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών όλης της χώρας, συνεδρίασε προχθές το Δ.Σ. της ΚΣΕ για να αποτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, έναντι των κυβερνητικών μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις των κυνηγών.

Ομόφωνα εκτιμήθηκε ότι:
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να αρνείται και να περιφρονεί κάθε λογικό επιχείρημα, αρνείται καν να συζητήσει ή να αφουγκραστεί τον κόσμο των κυνηγών και τις Οργανώσεις του, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις που από τις αρχές Νοεμβρίου έχει κάνει η Συνομοσπονδία, προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

• Η ανεξήγητα μονομερής και «εχθρική» στάση με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινότητα των κυνηγών, επιβεβαιώνεται και από μία πλειάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν για να διευθετηθούν επί το ορθότερο οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των κυνηγών.

Σήμερα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι, όσοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή και της αντιπολίτευσης, επιχείρησαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά προς τις προσπάθειες της ΚΣΕ, αντιμετώπισαν τον ίδιο «τοίχο» αδιαλλαξίας που αντιμετωπίζουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Η Κ.Σ.Ε. είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, όσες φορές επιχείρησε την απευθείας επικοινωνία με την Επιτροπή των ειδικών Λοιμωξιολόγων, αυτή εμποδίστηκε και υπονομεύθηκε από παράγοντες που… και όνομα έχουν και «ταυτότητα».

Την ίδια τύχη είχαν και οι δύο τελευταίες ενημερώσεις που απέστειλε η ΚΣΕ προς την Επιτροπή, τόσο αναφορικά με τα ισχύοντα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και με την τεχνική της πρόταση για την ακίνδυνη και ασφαλή μετακίνηση των κυνηγών, τουλάχιστον εντός νομού.

Με ενέργειες τρίτων, οι επιστολές της ΚΣΕ… αποκρύφτηκαν και δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των ειδικών επιστημόνων!

Όπως όλα δείχνουν, αυτή η περίφημη «εισήγηση των ειδικών» χρησιμοποιείται… κατά το δοκούν – και όπως κάθε φορά βολεύει – για το κυνήγι: κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι «εμείς ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών», οι ειδικοί διατείνονται ότι «άλλοι αποφασίζουν», και η ευθύνη… χάνεται κάπου στο κενό ανάμεσα τους.

Για την ΚΣΕ, ωστόσο, τίποτα δεν είναι πια «θολό».

Η ΕΥΘΥΝΗ της κυβέρνησης έναντι του κόσμου των κυνηγών, δεν μπορεί να αποτιμηθεί παρά σαν συνολική.
Και αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου, μέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους, παντού όπου οι κυνηγοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους κάνει υποδεέστερους ή πιο επικίνδυνους για τη διασπορά του ιού, από τους… ποδηλάτες, ορειβάτες, πεζοπόρους, ιστιοπλόους κ.α.

Θεωρούμε ως προκλητικό και… ελαφρώς κωμικό, να ανακοινώνονται ως προτεραιότητα, μέτρα και εξαιρέσεις για… την «περιποίηση των νυχιών» στα αστικά κέντρα, την ίδια ακριβώς στιγμή που σε απομονωμένα χωριά των 10 κατοίκων, διώκονται και αντιμετωπίζονται ως «εγκληματίες», όσοι θα επιθυμούσαν να κυνηγήσουν στην ύπαιθρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σπίτια τους.

Η ΚΣΕ ναι μεν θεωρεί αυτονόητη και αναγκαία την πειθαρχία όλων απέναντι στον νόμο και τις κείμενες διατάξεις, αλλά δεν μπορεί να μην επισημάνει τις διακρίσεις και τις σκοπιμότητες που διαπράττονται εις βάρος των κυνηγών.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΚΣΕ επαναβεβαίωσε ως μονόδρομο τις προσπάθειες για να αρθούν οι άδικοι περιορισμοί εις βάρος των χιλιάδων κυνηγών της χώρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι και σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία.
Σε αυτήν την προσπάθεια που συνεχίζεται, καλούμε όλους τους κυνηγούς να συμμετέχουν συσπειρωμένοι, γύρω από τους συλλόγους και τις οργανώσεις τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ