Αποσπώμενοι ή αναδιπλούμενοι κοτσαδόροι από το Μάρτιο


05/03/2020

Διαβάστε τι θα ισχύει μετά την απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ, 9 μήνες από την δημοσίευσή της, δηλαδή από τις 12 Μαρτίου του 2020.
Με την Γ9/46447/2397 (ΦΕΚ 2302/12.06.19) απόφαση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους κοτσαδόρους και τα ρυμουλκούμενα, ακόμα και για τα απλά επιβατικά οχήματα με μπαγκαζιέρες.
Στην απόφαση κυρίως καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να μπορέσει ένα ρυμουλκούμενο να λάβει άδεια κυκλοφορίας, αλλά και όσον αφορά την μεγάλη μάζα των επιβατικών αυτοκινήτων που διαθέτουν κοτσαδόρο για να ρυμουλκούν μπαγκαζιέρες ή σκάφη, ξεκαθαρίζονται σαφώς οι όροι κυκλοφορίας τους.
Για μπαγκαζιέρες και τρέϊλερ γενικότερα
Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να φροντίσουν, αν θέλουν να είναι νόμιμοι, να εκδώσουν άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου του 2020 (9 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της ως άνω απόφασης). Τα παλιά σημειώματα ρυμούλκησης δεν θα ισχύουν πλέον.
Όταν κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους και έλκουν το ρυμουλκούμενο πρέπει να έχουν μαζί τους και τις δύο άδειες κυκλοφορίας.
Μέχρι 12 Ιουνίου του 2020 είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τους κοτσαδόρους στο αυτοκίνητό τους με αποσπώμενους ή αναδιπλούμενους (όσοι δεν έχουν ήδη τέτοιους). Έτσι όταν το αυτοκίνητο δεν έλκει, ο κοτσαδόρος είτε θα έχει αποσπαστεί είτε θα έχει αναδιπλωθεί, ώστε να μην προεξέχει από τον προφυλακτήρα.
Εννοείται ότι και στα ΚΤΕΟ, όταν προσκομίζεται για έλεγχο αυτοκίνητο με σταθερό, μη αποσπώμενο ή μη αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, τότε θα σημειώνεται σοβαρή έλλειψη και ο ιδιοκτήτης του θα είναι υποχρεωμένος να το πάει για επανέλεγχο μέσα σε ένα μήνα.
Πηγή:gonews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ