Η ΚΟΜΑΘ χορηγός του 20ού Δασολογικού Συνεδρίου


02/11/2021

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης χορηγός του 20ού Δασολογικού Συνεδρίου

Το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο διεξάγεται ανά δύο έτη, εδώ και 40 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), και αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του δασικού κλάδου της χώρας μας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται φέτος στα Τρίκαλα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αφενός πραγματοποιείται στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αφετέρου διεξάγεται στον απόηχο των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου 2021.
Για άλλη μια φορά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) στηρίζει οικονομικά τη διεξαγωγή αυτής της ιδιαίτερης σημαντικής επιστημονικής εκδήλωσης.

Ειδική επιστολή χαιρετισμού απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ κ. Ιωάννης Πολυχρόνης, όπου αναφέρει:

Χαιρετισμός Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

Αξιότιμε Πρόεδρε, σεβαστά μέλη της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου Κοινωνία και Δασοπονία δοκιμάζονται τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας, όσο και από τις καταστροφές των Δασών, είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο η ενεργοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και η διοργάνωση του Συνεδρίου σας.
Ο Δασολογικός κόσμος, αποτελώντας τον θεματοφύλακα των ελληνικών δασών, με μπροστάρη τη Δασική Υπηρεσία, καλείται να ανταποκριθεί στις νέες και ειδικές προκλήσεις και συνθήκες, εκφράζοντας τεκμηριωμένο λόγο και υιοθετώντας πρακτικές που αναπτύσσει η σύγχρονη δασολογική έρευνα.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, εκπροσωπώντας μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που δραστηριοποιείται στα δασικά οικοσυστήματα, προσπαθεί εδώ και χρόνια να συμβάλλει με προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της θηραματοπονίας, ως μέρος της Δασολογικής Επιστήμης και για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία της άγριας πανίδας και των ενδιαιτημάτων της.
Στην κατεύθυνση αυτή απασχολεί σε μόνιμη βάση Δασολόγους, όπως και όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις, και συνεργάζεται με τη Δασική Υπηρεσία, τις Δασολογικές Σχολές και άλλους φορείς.
Με τις σκέψεις αυτές σας ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στο έργο σας, και η Πολιτεία να ακούσει τον Έλληνα Δασολόγο και να εφαρμόσει τις προτάσεις των ειδικών επιστημόνων.

Ιωάννης Πολυχρόνης
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ