Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τον καθορισμός της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους κυνηγετικούς συλλόγους


02/08/2021

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αμυρά, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την κυνηγετική περίοδο 2021 – 2022, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο, Κυνηγετικών Συλλόγων», καθορίζεται στο ποσό των 80 ευρώ.
Τα ανωτέρω ποσά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς της οικείας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αντίστοιχα, κατά τη διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας. Τα σχετικά παραστατικά κατάθεσής τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας.

Από το ποσό αυτό των 80 ευρώ (καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών):
α. ποσοστό 18,75 % (ήτοι ποσό 15,00 €) καταβάλλεται στην οικεία Κυνηγετική Ομοσπονδία,
β. ποσοστό 62,50% (ήτοι ποσό 50,00 €) καταβάλλεται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού τους.

Δείτε την απόφαση:
ΦΕΚ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΤΗΣΙΩΝ ΤΕΛΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ