Έφοδος θηροφυλάκων και συλλήψεις σε… καρτέρια Ιταλών στην Στυλίδα


28/01/2022

Δύο Ιταλούς κυνηγούς που λαθροθήρευαν μπεκάτσες σε νυχτερινό καρτέρι, συνέλαβαν προχθές θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ σε περιοχή της Στυλίδας που βρισκόταν υπό ολοκληρωτική χιονοκάλυψη.

Οι δύο αλλοδαποί παραβάτες ήταν μέρος ενός ευρύτερου γκρουπ 10 περίπου ατόμων από την γειτονική χώρα, που αργά το απόγευμα άρχισαν να κινούνται σε «σεσημασμένες» τοποθεσίες της περιοχής, ιδανικές για το απογευματινό καρτέρι μπεκάτσας.

Οι κινήσεις τους έπεσαν στην αντίληψη των έμπειρων θηροφυλάκων της Δ΄ΚΟΣΕ Γ. Κουρέλα, Κ. Γραβάνη και Γ. Ψωμά, που αθέατοι άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους μέσα στο μισοσκόταδο.

Τα άτομα που αποτελούσαν το γκρουπ των Ιταλών κυνηγών διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία του χιονισμένου τοπίου, ενώ οι θηροφύλακες κατάφεραν να φτάσουν κοντά σε δύο εξ’ αυτών.

Όταν η πρώτη μπεκάτσα σκοτώθηκε από τα πυρά των Ιταλών, οι θηροφύλακες επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας τα όπλα, το θήραμα και τις άδειες θήρας που είχαν εκδώσει σε… Δασική Υπηρεσία της Ηπείρου.

Φυσικά, μόλις έγινε αντιληπτή η «έφοδος» των θηροφυλάκων, τα υπόλοιπα άτομα που αποτελούσαν το γκρουπ των Ιταλών έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα καρτέρια και να εξαφανιστούν.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν και κρατήθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ενώ ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους.

Αναφερόμενος στο περιστατικό…. εισαγόμενης λαθροθηρίας στην Στυλίδα, ο Πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:

«Η Δ΄ΚΟΣΕ και οι θηροφύλακες της θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το θήραμα και τους κυνηγότοπους από ληστρικές συμπεριφορές, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα του κάθε δράστη.

Όσοι έχουμε αυτήν την ευθύνη θα την ασκήσουμε προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς ιδιοτέλειες, αλλά και χωρίς… συμβιβασμούς με τη νέα «επιχειρηματικότητα» που πάει να ανθίσει στη χώρα μας.

Ο τόπος μας είναι φιλόξενος για κάθε κυνηγό που τον σέβεται και τον τιμά, από όποια άλλη περιφέρεια ή χώρα και αν προέρχεται…

Από την άλλη, όμως,  δεν πρόκειται να ανεχτούμε παραβατικά αλισβερίσια εις βάρος του ενδημικού ή αποδημητικού θηράματος, ούτε και θα επιτρέψουμε οι κυνηγότοποι της Στερεάς Ελλάδας να «καταναλωθούν» στα πλαίσια μιας… τουριστικής ή οικονομικής συναλλαγής

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ