Αρνητική απάντηση του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης για τη δίωξη των αγριόχοιρων


07/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή το έγγραφο 57850/4-12-2020 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που δημοσιεύθηκε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας τα εξής :
Η αλληλογραφία μας με το Δασαρχείο με σκοπό τον περιορισμό των αγριόχοιρων λόγω αφρικανικής πανώλης ξεκίνησε το Μάιο του 2019.
Το Μάιο του 2019 μας ζητήθηκε από το Δασαρχείο να στείλουμε ονόματα κυνηγών- μελών μας προκειμένου να συμμετέχουν στα συνεργεία δίωξης. Παρά την αντίθετη γνώμη μας με το συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, στείλαμε μία λίστα ονομάτων από όλο το διοικητικό και την ελεγκτική επιτροπή προκειμένου να ελέγχουμε την κατάσταση όσο είναι αυτό δυνατό και όσο μας επιτρέπεται.
Το Σεπτέμβριο του 2019 δεχθήκαμε 2 προσκλήσεις, μία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και μία από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της αφρικανικής πανώλης.
Πρόταση μας ήταν αντί να γίνουν τα συνεργεία δίωξης να ανοίξουν τα περιαστικά καταφύγια και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, το διάστημα που είναι ανοιχτή η θήρα του αγριόχοιρου.
Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 μας ζητήθηκε από το Δασαρχείο να ενημερώσουμε αν οι κυνηγοί- μέλη που δηλώσαμε για τα συνεργεία δίωξης είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την έξτρα ασφαλιστική κάλυψη που θα προκύψει.
Παρά το γεγονός ότι και πάλι ήμασταν αντίθετοι με όλη αυτή την ενέργεια, προκειμένου να είμαστε μέσα στις δράσεις, απαντήσαμε μετά το δεύτερο έγγραφο του Δασαρχείου το Δεκέμβριο πως οι κυνηγοί – μέλη μας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μόνοι τους την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Τώρα επανέρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος των συνεργείων δίωξης (31/12/2020), και δημοσιεύει αυτό το έγγραφο (57850/4-12-2020) χωρίς να ενημερώσει κανένα και εν μέσω απαγόρευσης κυνηγιού και κυκλοφορίας.
Θεωρούμε βέβαιο ότι η ΣΤ ΚΟΜΑΘ θα απαντήσει στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης .
Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ΣΤ ΚΟΜΑΘ,
ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης οφείλει να δηλώσει πως είναι αντίθετος σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ