Πρώτη ακτίνα αισιοδοξίας για το Κυνήγι


23/12/2020

Μετά από το “σκοτάδι” των τελευταίων 40 και πλέον ημερών, με την απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι, η πρώτη ακτίνα αισιοδοξίας ανέτειλε για την κυνηγετική δραστηριότητα, μετά από την εξέταση των θέσεων και προτάσεων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, από την αρμόδια επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και τη θετική στάση, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικράτησε.

Οι νέες εξελίξεις αφήνουν μια πρώτη “χαραμάδα” αισιοδοξίας για όποιες θετικές εξελίξεις στο προσεχές χρονικό διάστημα…

Εν αναμονή των εξελίξεων ας θυμηθούμε τις προτάσεις της ΚΣΕ προς την αρμόδια επιτροπή:

Να ανασταλεί η απαγόρευση μετακίνησης για τη θήρα με εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και περιορισμών:

1. Στους κυνηγούς να επιτραπεί η μετακίνηση για άσκηση θήρας αποκλειστικά και μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα που είναι μόνιμοι κάτοικοι, με την επίδειξη της άδειας θήρας που αποτελεί δημόσιο έγγραφο.

2. Η οποιαδήποτε συγκέντρωση των κυνηγών στην ύπαιθρο δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, τα όποια υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας προσώπου και θα διατηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

3. Κατά τη μετακίνηση από και προς τον χώρο κυνηγιού, στα αυτοκίνητα δεν θα επιβαίνουν περισσότερα από 2 άτομα τα οποία υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας.

Για το κυνήγι των αγριόχοιρων, που είναι η μοναδική κατά τον νόμο κυνηγετική δραστηριότητα που ασκείται ομαδικά προτείνετε:

1. Ο αριθμός των κυνηγών αγριόχοιρων που αποτελούν την ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 άτομα.

2. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στην μεταφορά και εκδορά του θηρευμένου αγριόχοιρου δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς και εκδοράς του.

Η ΚΣΕ επισημένει πως αν και εφόσον οι προτάσεις της υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, στον έλεγχο και στην τήρηση των κανονισμών θα συμβάλει και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η οποία πέρα από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί με επιτυχία να επωμιστεί και τον έλεγχο τις ορθής μετακίνησης των κυνηγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ