Κύκλος επαφών της ΚΣΕ για εξαίρεση των κυνηγών από περιορισμούς μετακίνησης


27/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης έναντι της δημόσιας υγείας και της υπόλοιπης κοινωνίας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα συνεχίσει από σήμερα κιόλας τον κύκλο επαφών της με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει στην κοινότητα των κυνηγών, εξαιτίας των περιορισμών μετακινήσεων τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αυτό είναι κάτι που η Συνομοσπονδία πράττει με συνέπεια από τον περασμένο Μάρτιο, όταν για πρώτη φορά επιβλήθηκαν από την Πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.
Εδώ και μήνες, μία σειρά Υπουργών και παραγόντων του δημοσίου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, για τους λόγους που οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από πιθανές απαγορεύσεις μετακινήσεων και ενδεχόμενα τοπικά «λοκ ντάουν» (lockdown).
Το αποτέλεσμα ήταν το κυνήγι να ξεκινήσει κανονικά και χωρίς αστερίσκους στις 20 Αυγούστου, όπως έπρεπε και ήταν λογικό να γίνει…
Την προηγούμενη εβδομάδα, η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου, οδήγησε την Πολιτεία στη λήψη νέων μέτρων και γενικευμένων απαγορεύσεων μετακίνησης, που συμπίπτουν με τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες ο κόσμος των κυνηγών μετακινείται ή ταξιδεύει προς τους χώρους άσκησης του κυνηγιού.
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει γι’ αυτήν την εβδομάδα έναν νέο κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς, ώστε και αυτή η «εμπλοκή» να διευθετηθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί τους κυνηγούς, χωρίς βέβαια να διακυβεύεται η δημόσια υγεία.
Η θέση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα είναι και πάλι σαφής έναντι όλων: οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ωριαίους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή τους προς τους τόπους άσκησης θήρας.
Άλλωστε, ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ