ΟΚΑΔΕ – Η υπομονή μας έφθασε στο τέλος της


14/12/2020

Το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ από την αρχή της παράλογης απαγόρευσης μετακίνησης για την διεξαγωγή του Κυνηγίου χωρίς τυμπανοκρουσίες είχε επαφές με αρμόδιους φορείς τόσο πολιτικούς όσο και με Κυνηγετικούς φορείς που είναι και τα αρμόδια Όργανα και οφείλουμε να σεβόμαστε τον αγώνα και τις αγωνίες τους, εξάλλου και εμείς είμαστε μέλη τους.
Οι Κυνόφιλοι Κυνηγοί είναι νομοταγείς πολίτες, δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε αλήτες όπως συνειδητά κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, το αντίθετο είναι αυτοί που κάθε χρόνο προσφέρουν χιλιάδες ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν δικό τους σώμα για την επιβολή κυρώσεων στους λαθροκυνηγούς και τέλος ασκούν την δραστηριότητα τους με άδεια χωρίς να μπορεί ο καθένας να δηλώσει ότι θέλει όπως γίνεται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Η υπομονή μας όμως σαν Κυνόφιλοι Κυνηγοί έφθασε στο τέλος της. Χιλιάδες Κυνόφιλοι Κυνηγοί που είναι χρήστες των φυλών που εκπροσωπούμε είναι σε απόγνωση.
Από την μία δεν μπορούν να ξεφύγουν από την ψυχολογική πίεση της καθημερινότητας ενώ άλλες δραστηριότητες είναι ελεύθερες ( ορειβασία, καγιάκ, ποδηλασία κ.α ) και από την άλλη βλέπουν τους αγαπημένους συντρόφους τους να το έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.
Οι ράτσες που εκπροσωπούμε είναι αθλητές και αλήθεια αναρωτιόμαστε πως μιλάμε για ευζωία των σκύλων μας όταν η ζωή τους όλη είναι να καλπάζουν στα βουνά και δάση εκεί όπως σωστά είχε πει ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ υπάρχει πανδημία και πρέπει να βρισκόμαστε.
Αλήθεια μία απορία στροβιλίζει το μυαλό μας πως γίνεται σε όλη την Ευρώπη να επιτρέπεται το Κυνήγι και στη χώρα μας όχι.
Εμείς σαν απλοί στρατιώτες θα είμαστε δίπλα στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για περισσότερες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, τα επιμέρους λάθη που μπορεί να έγιναν εάν υπάρχουν πρέπει να αποδοθούν την επόμενη μέρα, τώρα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε για το καλό της Κυνηγεσίας και της Κυνοφιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ