Ευχαριστήριο Β. Μπαλατσού προέδρου της Ζ ΚΟΘ για τη μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρισα


22/06/2021

Σας ευχαριστώ όλους αλλά και καθένα ξεχωριστά, εκπροσώπους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εκπροσώπους των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και των άλλων Ομοσπονδιών, του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τους εκπροσώπους των Κυνοφιλικών Ομίλων και όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, από τα βάθη της καρδιά μου για τη δυναμική σας παρουσία στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση , απέναντι στην κυβέρνηση , η οποία με το νομοσχέδιο αυτό προωθεί την υποχρεωτική στείρωση των ζώων μας.
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τέσσερα μεγάλα τοπικά κανάλια ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ASTRA ,TRT και TV10 τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , που είναι πάντα δίπλα μας αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα θέματα της κυνηγετικής οικογένειας.
Στην ομιλία μου θέλησα για ακόμη μία φορά να επισημάνω ότι, όταν η κυνηγετική οικογένεια συσπειρώνεται και διακατέχεται από ομόνοια , βάζοντας στην άκρη οποιοδήποτε προσωπική σκοπιμότητα και συμφέρον εξαιτίας της αριθμητικής, της οικονομικής δύναμης που έχει και της τεράστιας προσφοράς στην χλωρίδα και την πανίδα, μπορεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά της απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση φιλοκυνηγετική ή μη, όπως συνέβη με τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος ήταν αδικαιολόγητα αρνητικός σε όλες τις προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων . Αντιθέτως, με τον διάδοχό του κ. Φάμελλο δημιουργήσαμε μια άψογη και εποικοδομητική συνεργασία. Όπως συνέβη στο παρελθόν με τον κ. Σταύρου υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος παραμονές έναρξης κυνηγίου, μετά την απαγορευτική απόφαση του ΣΤΕ πήρε την ευθύνη και προέτρεψε τους κυνηγούς να πάνε για κυνήγι.
Το ίδιο συνέβη και με τον συντοπίτη μας Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζημιχάλη ,του οποίου η αντικυνηγετική στάση ανετράπη και στην πορεία λύσαμε πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι.
Επίσης δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στο πολυδιάστατο έργο που παράγει, το οποίο ξεκίνησε δειλά από εδώ τη Θεσσαλία και στην πορεία με τον αείμνηστο πρόεδρό μας Νίκο Παπαδόδημα, τους τότε προέδρους όλων των Ομοσπονδιών πήρε σάρκα και οστά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος πάλεψε έως το 2013 για την εδραίωση αυτού του σώματος και με απόφαση του ΣΤΕ αναγνωρίστηκε η εγκυρότητα του σώματος αυτού (ως ανακριτικοί υπάλληλοι). Καθώς και στο επιστημονικό προσωπικό , με το οποίο έχουν επανδρωθεί οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και το σύνολο των μελετών και προγραμμάτων που εκπονούνται, απαραίτητα για την υπογραφή του εκάστοτε υπουργού, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ, για την έκδοση της ετήσιας Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας.
Σε περίπτωση που δεν τροποποιηθούν τα άρθρα ήδη έχει αποφασιστεί από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία να κατατεθεί αγωγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Δεσμεύομαι ότι αν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας, παρόλες τις πιέσεις που ασκήσαμε τόσο καιρό με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και οι Κυνοφιλικοί Όμιλοι – θα τολμήσω να πω την ιστορική φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ότι «όποιος γεμίσει την Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός» η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και στο Σύνταγμα.
Εύχομαι να μη συμβεί αυτό γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για κάποιους….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ