Από ώρα σε ώρα νέες αποφάσεις για το κυνήγι στο lockdown


07/11/2020

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στον κυνηγετικό κόσμο αλλά και στον πολιτικό, μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που δεν εξαίρεσε από τον περιορισμό μετακινήσεων το κυνήγι και την ερασιτεχνική αλιεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο Υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας αν όχι και νωρίτερα, θα κριθεί η τύχη της απαγόρευσης μετακίνησης για την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Το “όχι και νωρίτερα” τονίζει τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η πολιτική ηγεσία για την εξαίρεση της κυνηγετικής δραστηριότητας από την απαγόρευση της μετακίνησης και υπάρχει πιθανότητα έκδοσης νέας ΚΥΑ που να εξαιρεί το κυνήγι από την απαγόρευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Υπουργοί διαφόρων εμπλεκομένων Υπουργείων, θα θέσουν το θέμα της εξαίρεσης της κυνηγετικής δραστηριότητας από το lockdown ( θα μάθουμε με ποιους όρους και προϋποθέσεις ) και η τελική απόφαση θα ληφθεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Οι απόλυτα αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες θέσεις και πιέσεις που ασκεί εδώ και καιρό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, έχουν ενταθεί μετά τις χθεσινές δηλώσεις για απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας από τον Υφ. Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Το ίδιο σημαντική είναι και η έντονη αντίδραση ολόκληρου του κυνηγετικού κόσμου τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε social media αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν έχει περάσει απαρατήρητη και έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό.
Άλλωστε και η σπουδή του Υφ. Πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στις χθεσινές ανακοινώσεις να αναφερθεί και μάλιστα δυο φορές στην απαγόρευση της κυνηγητικής δραστηριότητας, χωρίς βέβαια να την αιτιολογήσει… είναι σαφές δείγμα των πιέσεων που έχουν ασκηθεί αλλά και το πόσο ψηλά έχει ανέβει το θέμα στην πολιτική ατζέντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι δηλώσεις σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ 1, του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για το θέμα του κυνηγίου που μεταξύ άλλων, ανέφερε:
“Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για το κυνήγι, ακούσαμε τα αιτήματα των κυνηγών έχουμε λάβει τις ενστάσεις τους, θα δούμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες και όλα εξετάζονται. ”

Αυτή η πίεση πρέπει να συνεχίσει να ασκείτε από όλους σε όλα τα επίπεδα, με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα, γιατί οι υβριστικές επιθέσεις και οι απειλές που βιάστηκαν κάποιοι θερμόαιμοι να εξαπολύσουν στο διαδίκτυο , το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και να κλείσουν σημαντικές κυνηγετικές σελίδες.

Όσο για τον πολιτικό κόσμο… Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό… για να αποδείξουν έμπρακτα ποιοι στέκονται κοντά στα δίκαια αιτήματα 250.000 κυνηγών…

Σίγουρα το γαλλικό στα νύχια, η αποτρίχωση και η βαφή των μαλλιών , δεν είναι πιο σημαντικά από την ψυχική αποφόρτιση 250.000 ανθρώπων και την επιβίωση μιας ολόκληρης αγοράς που στηρίζεται από αυτή.

Α.Καραγιάννης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ