ΚΣΕ – Στον «Κάλαθο Των Αχρήστων» η Προσφυγή των “Ανεξάρτητων” από το ΣΤΕ


27/02/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣΕ:

Ήττα των «παρασυλλόγων» στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε)

 Στον… «κάλαθο των αχρήστων» του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέληξε η νομική προσφυγή  των «παρασυλλόγων», που επιδίωκαν να ακυρώσουν τη φετινή Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ως προς τη διευθέτηση των τελών που έπρεπε να καταβάλλουν οι κυνηγοί για την έκδοση των αδειών θήρας.

Ενοχλημένοι προφανώς από τη μείωση των δημοσίων τελών που υπήρξε τη φετινή χρονιά, για όσους κυνηγούς είχαν εκδώσει πέρυσι άδεια θήρας και δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν λόγω καραντίνας, «παρασύλλογοι» είχαν προσφύγει στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας για να ακυρώσουν την Απόφαση του Υπουργείου.

Για μία ακόμα φορά, ωστόσο, η επιδίωξη τους έπεσε στο κενό, όπως ακριβώς έχει γίνει κάθε φορά που οι ίδιοι κύκλοι επιχειρούν να ορθώσουν νομικά κωλύματα στην άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, όπως και στη λειτουργία των συνεργαζόμενων και εποπτευόμενων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, τόσο οι λογής – λογής «παρασύλλογοι», όσο και όσοι εκδίδουν άδεια απευθείας στα Δασαρχεία, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα εισφέρουν και αυτοί το ποσό που τους αναλογεί, για δράσεις υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος, των θηραμάτων και της άγριας ζωής, γιατί, όπως ρητώς αναφέρεται και στη νομολογία, «επωφελούνται από τις δράσεις των συνεργαζόμενων Κυνηγετικών Οργανώσεων».

Η απόρριψη της προσφυγής των «παρασυλλόγων» από το Σ.τ.Ε. σημαίνει ότι, οι χιλιάδες κυνηγοί – μέλη όλων των συνεργαζόμενων Κυνηγετικών Συλλόγων της χώρας, δεν θα είναι… οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που θα καταβάλλουν εισφορές για τον κοινό σκοπό, ενώ κάποιοι άλλοι θα τις αποφεύγουν προσφεύγοντας απευθείας στα κατά τόπους Δασαρχεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ