Κ.Σ Πειραιά σε βουλευτές – Τέλος τα λόγια απαντήσεις και ενέργειες για να ανοίξει το κυνήγι ΤΩΡΑ…


21/12/2020

Με δεύτερη στη σειρά επιστολή προς τους βουλευτές της περιφέρειας του ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες για την άρση απαγόρευσης μετακίνησης για το κυνήγι.

1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ Πειραιάς
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 26 – 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προς:

1.Βουλευτή Α΄ Πειραιά
κ. Κατσαφάδο Κων/νο
2.Βουλευτή Α΄ Πειραιά
κ. Μελά Ιωάννη
3.Βουλευτή Α΄ Πειραιά
κ. Μανωλάκο Νικόλαο
4.Βουλευτή Α΄ Πειραιά
κα. Δούνια Παναγιώτα
5.Βουλευτή Α΄ Πειραιά
κ.Μπουτσικάκη Χριστόφορο
6.Βουλευτή Β΄ Πειραιά
κ.Μαρκόπουλο Δημήτριο

Αξιότιμε / η κύριε/κυρία Βουλευτά …….

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που σας αποστείλαμε και ελλείψει ενημέρωσης για τις ενέργειές σας αλλά και απάντησης για τις θέσεις σας στο θέμα της έμμεσης απαγόρευσης του κυνηγίου, απευθυνόμαστε σε εσάς, για να σας υπενθυμίσουμε ότι εκπροσωπείτε τα χιλιάδες μέλη του συλλόγου μας και τις οικογένειές τους, πολίτες του ΠΕΙΡΑΙΑ που σας υποστήριξαν και σας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να εκλεγείτε και να αποτελείτε σήμερα μέλος του Κοινοβουλίου.

Πέρα από τα ωραία λόγια στήριξης και συμπαράστασης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θεωρούμε ότι η δεδομένη στιγμή απαιτεί τις άμεσες ενέργειές σας στο δίκαιο αίτημά μας.

Με αφορμή τα μέτρα προστασίας απ’ο τον Covid-19, το κυνήγι και οι κυνηγοί είναι σε διωγμό και η πραγματική αιτία είναι οι αντικυνηγετικές ιδεοληψίες διάφορων κυβερνητικών και μη παραγόντων, που σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους για την πλήρη απαγόρευση του κυνηγίου στη χώρα μας.

Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και λογική αιτία, το κυνήγι στη χώρα μας “απαγορεύτηκε”, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ασκείται κανονικά, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας που προβλέπονται λόγω του Covid-19. Προς απόδειξη του ανωτέρω, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σας παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το κυνήγι σε κάθε μια χώρα ξεχωριστά.

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από χιλιάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα οργισμένων κυνηγών, που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί οι υπόλοιποι συμπολίτες μας μπορούν να μετακινηθούν στην Πάρνηθα, στα Μέγαρα, στον Υμηττό, στην Πεντέλη και αλλού για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά τους ή για να κάνουν ποδήλατο ή ορειβασία ή μηχανοκίνητο αθλητισμό κτλ., ενώ οι κυνηγοί δεν μπορούν να βγάλουν τα σκυλιά τους ούτε καν για εκπαίδευση, πόσο μάλλον να εξασκήσουν το κυνήγι στις επιτρεπόμενες για το σκοπό αυτό περιοχές.

Δεν μπορούμε να δώσουμε καμία εξήγηση στους δικαιολογημένα οργισμένους κυνηγούς, η οποία να μπορεί να σταθεί στο πλαίσιο της λογικής και του αγώνα κατά του Covid-19.
Οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή των Ελλήνων, εσείς οι Βουλευτές του Πειραιά μένετε αμέτοχοι αυτή την ώρα της πανδημίας.

Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εξηγήσει στους κυνηγούς γιατί μπορούν να συνωστίζονται στην ουρά στις τράπεζες, στις λαϊκές αγορές, γιατί μπορούν να κάνουν μανικιούρ / πεντικιούρ και ανταύγειες στα μαλλιά μαζί με άλλους συμπολίτες τους που είχαν την ίδια ιδέα, ενώ τους απαγορεύεται να ανέβουν στο βουνό μόνοι τους μαζί με τα σκυλιά τους.

Οι δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε ως πολίτες και ως κυνηγοί, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Όπως επίσης δεν θα ξεχάσουμε και όσους μας κορόιδεψαν με τα παχιά λόγια υποστήριξης και συμπαράστασης στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους ήταν δίπλα μας αλλά ούτε και όσους μας αγνόησαν και φυσικά, ο μόνος τρόπος για να σας το υπενθυμίσουμε θα είναι στις επόμενες εκλογές, τιμόντας δεόντως της στάση σας.

Έκαστος εφ ώ ετάχθη, έλεγαν οι πρόγονοι μας και εσείς με την εως τώρα συμπεριφορά σας, τάσσεστε απέναντι στο κυνήγι και τους κυνηγούς.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε την ύστατη τούτη ώρα, να αντιληφθείτε την αδικία που υφίστανται χιλιάδες κυνηγοί και να κάνετε το καθήκον σας. Εκτός αν έχετε και εσείς αποφασίσει ότι στην Ελλάδα δεν χωρούν οι κυνηγοί.

Στο τέλος αυτής της δύσκολης μάχης κατά του Covid-19 που πιστεύουμε ότι ευτυχώς δεν αργεί, θα έρθει η στιγμή που όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για τις ενέργειές μας ή την απραξία μας και εμείς θα είμαστε εκεί να σας το υπενθυμίσουμε με την ψήφο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι Κυβερνήσεις ήρθαν και παρήλθαν, Βουλευτές εκλέχθηκαν και εξαφανίστηκάν, το κυνήγι όμως και οι κυνηγοί δεν χάθηκαν ούτε και θα χαθούν όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ